//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

23|02|17 Ψίθυροι … ξεκινήσαμε νέα “επανάσταση”!

62d2f-10570310_10152401147258721_3251766504678269765_n

Πρόκειται για την “επανάσταση” που κήρυξε ο δήμαρχος Μ. Κωβαίος, μαζί με άλλους γνωστούς “επαναστάτες”, ενάντια στα συμφέροντα που επιβουλεύονται – αυτή τη φορά – τις βουνοκορφές της Πάρου!

Οι “πολεμικές” ετοιμασίες είναι πολλές και στο νησί οι πάντες τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατήσει τις δουλειές τους και ασχολούνται με το να ξεθάψουν τα όπλα και τα φλάμπουρα με τα οποία είχαν γίνει οι παλαιότεροι αγώνες …

Τι να θυμηθούμε;

Να θυμηθούμε την τελευταία μεγάλη μάχη που έδωσε ο …“επαναστάτης” δήμαρχος Πάρου Μ. Κωβαίος για να κρατήσει το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Πάρου.
Θυμάστε, εκείνου του οποίου έπαιρνε με αποφασιστικότητα τα κλειδιά on camera (μτφ: δηλαδή με ανοικτές τις κάμερες) για να παίξει στα δελτία ειδήσεων της Αθήνας, τα οποία επέστρεφε δύο ημέρες μετά off camera (μτφ: δηλαδή με κλειστές τις κάμερες) για να φύγει το ασθενοφόρο εκτός Πάρου!

Όμως, γιατί να είμαστε μικρόψυχοι, τώρα, στην κορύφωση του ενωτικού αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, για μερικές… να τις πούμε “άτυχες” στιγμές άλλων, προηγούμενων “επαναστάσεων” του δημάρχου μας Μ. Κωβαίου;

Αλλά έχουμε απορίες…

Βέβαια, κάποιος “άθλιος” συκοφάντης θα σκεφτεί:
1. “Τί τον έπιασε τον Μ. Κωβαίο και τους συν αυτώ να σηκώσουν το λάβαρο της “επανάστασης” ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, τώρα, που οι ανεμογεννήτριες πρόκειται να αρχίσουν να τοποθετούνται, αφότου δηλαδή οι εταιρείες που θα τις τοποθετήσουν έχουν πάρει όλες τις άδειες
τα τελευταία χρόνια;

2. “Μήπως, δεν ήταν από το 2006 στο δημοτικό συμβούλιο ο Μ. Κωβαίος;
3. Μήπως δεν ήταν αντιδήμαρχος της διοίκησης του Δήμου Πάρου κατά την προηγούμενη τετραετία που λαμβάνονταν οι αποφάσεις για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών;
4. Μήπως, δεν ανήκει στο κόμμα, την Νέα Δημοκρατία, όπου κυβερνούσε από το 2004 έως το 2009, και 2012 έως 2015 τότε που λαμβάνονταν καθοριστικές αποφάσεις για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών;
5. Τι έκανε τα τελευταία χρόνια;
6. Σε ποιόν διαμαρτυρήθηκε για το ενδεχόμενο τοποθέτησης ανεμογεννητριών;
7. Γιατί τώρα, θα μπορέσει να αντισταθεί με επιτυχία ένας τοπικός πολιτικός, που έχει συμβάλει με την σιωπή του – τουλάχιστον – στην επιτυχία των εταιρειών των ανεμογεννητριών να αποκτήσουν νομότυπες αδειοδοτήσεις;”

Βεβαίως, εμείς και ο ιστότοπος μας σταθερά απορρίπτουμε τέτοιες κριτικές. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι ο δήμαρχος μας Μ. Κωβαίος είναι εγνωσμένου κύρους “επαναστάτης” και είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτύχει να μας προστατέψει και από την λαίλαπα των ανεμογεννητριών!

Ωστόσο, για να είμαστε και δίκαιοι, ευθύνη για την τοποθέτηση των τεράστιων ανεμογεννητριών στην γη της Πάρου θα έχουν όλοι όσοι συμμετείχαν τα τελευταία 15 χρόνια στις θέσεις της τοπικής πολιτικής της Πάρου, αν ισχύουν τα όσα θα υπέθετε αυτός ο άθλιος συκοφάντης της προηγούμενης παραγράφου…


Στην οργάνωση…

Διαβάζουμε ήδη με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θαυμασμό τα “επαναστατικά” κείμενα του αγώνα ενάντια στις ανεμογεννήτριες…

Έχουμε να παρατηρήσουμε ότι κανένας από τους όψιμους αρχηγούς της παριανής “επανάστασης”, όπως ο δήμαρχος Μ. Κωβαίος, δεν μας μιλάει με ονόματα και διευθύνσεις…

Δηλαδή, έχουμε μελετήσει επαναστατικά κείμενα …πρώιμων επαναστατών (σ.σ: σε σχέση με τον Μ. Κωβαίο και τους συν αυτώ) όπως του Μαρξ, του Λένιν, του Μπακούνιν, του Βελουχιώτη, του Μπελογιάννη, του Παναγούλη … κοινός τόπος όλων είναι ότι ενημερώνουν τον λαό από τον οποίο του ζητούν να τους ακολουθήσει ότι η επανάσταση στρέφεται ενάντια στην αστική τάξη και το κεφάλαιο, στον Τσάρο και στους ολιγάρχες, στους φασίστες εξωτερικού και εσωτερικού, στην ξενόδουλη μεταπολεμική ολιγαρχία, στους υπό τον Παπαδόπουλο δικτατόρες.

Στα “επαναστατικά” παριανά κείμενα του “επαναστάτη” δημάρχου Μ. Κωβαίου δεν είδαμε πουθενά να αναγράφονται τα ονόματα των εταιρειών και τα ονόματα των μετόχων που έχουν πάρει άδειες για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Πάρο μας!!!
Στα “επαναστατικά” παριανά κείμενα που έχει δημοσιοποιήσει η “επαναστατική” ηγεσία του Δήμου Πάρου δεν αναγράφονται πουθενά οι ιδιοκτησίες και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων επί των οποίων θα εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες!!!

Εμφανίζεται η “επανάσταση” σαν να στρέφεται εναντίον κάποιων μηχανημάτων!
Λες και δεν υπάρχουν συμφέροντα υπερτοπικά και τοπικά πίσω από τα μηχανήματα, λες και αυτά τα συμφέροντα δεν έχουν όνομα και διεύθυνση!
Φοβερό, έχει συμβεί κάτι παρόμοιο κατά την βιομηχανική επανάσταση (1810 – 1815) με το κίνημα των “Λουδιτών”, αλλά αυτά θα τα ξέρει ο Μ. Κωβαίος, ως σύγχρονος “επαναστάτης”.

Εμείς έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις “επαναστατιές” ικανότητες του δημάρχου μας Μ. Κωβαίου. Είναι προφανές ότι έχει συλλάβει ένα νέο, πανούργο σχέδιο το οποίο δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των συμφερόντων εναντίον των οποίων θα “επαναστατήσουμε”.

Βεβαίως, κάποιος αηδέστατος συκοφάντης θα μπορούσε να σκεφτεί πως αν ο δήμαρχος μας μίλαγε με ονόματα ίσως:
1. να μαθαίναμε ότι οι “εχθροί” μας είναι “φίλοι” των αρχηγών μας…
2. οι δικηγόροι τους είναι “φίλοι” των δικών μας επαναστατικών” δικηγόρων ή ότι υπάρχει ταυτοπροσωπία…
3. οι μηχανικοί μας και άλλοι τεχνικοί σύμβουλοι είναι “φίλοι” με τους τεχνικούς αυτών των εταιρειών – συμφερόντων…
4. να μαθαίναμε ότι ο ίδιος ο δήμαρχος μας, ο “επαναστάτης”, στο παρελθόν ή ακόμη και σήμερα που μιλάμε, “διευκολύνει” μέρος ή και το όλον αυτών των εχθρών σε διάφορες άλλες υποθέσεις που εξελίσσονται στην Πάρο…

Επαναλαμβάνουμε ότι εμείς έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στις “επαναστατικές” δυνατότητες και προθέσεις του δημάρχου μας και καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας τέτοιους συκοφάντες και τις χθόνιες σκέψεις τους.

Τα χειροπιαστά…

Το μόνο πραγματικό, χειροπιαστό μέτρο ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι σήμερα είναι η δικαστική παρέμβαση στο ΣτΕ. Πρόκειται για μία προσφυγή ενάντια στην κρίσιμη και τελική εγκριτική απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ του 2014 (σ.σ: επί υπουργίας Μανιάτη, γνωστού “επιτυχημένου” – όπως λένε οι εκπρόσωποι της τρόικας, νεοφιλελεύθεροι, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και ίσως η μητέρα του – μνημονιακού “μεταρρυθμιστή” του ΠΑΣΟΚ) η οποία κατατέθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους τέσσερις Δήμους των Κυκλάδων στους οποίους θα εγκατασταθεί το πρώτο πακέτο ανεμογεννητριών, μεταξύ των οποίων και της Πάρου.

Κάποιοι συκοφάντες και πάλι, εκτιμούν ότι αυτή η προσφυγή κατατέθηκε την τελευταία στιγμή για την “τιμή των όπλων”, ακριβώς για να λένε οι πολιτικοί που εκπροσωπούν αυτών των θεσμών ότι τάχα “αγωνίσθηκαν”, αλλά έχασαν…

Εμείς βέβαια, δεν τα πιστεύουμε όλα αυτά, διότι γνωρίζουμε τι “αγωνιστές” και τι “επαναστάτες” είναι οι συγκεκριμένοι τοπικοί πολιτικοί, οι νυν και οι προκάτοχοι τους.

Τι, δεν υπήρξε “επαναστάτης” ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης, ο οποίος κατά την θητεία του είχε αναθέσει την πρώτη τη τάξει αντιδημαρχία στον νυν “επαναστάτη” Μ. Κωβαίο;
Μα κυρίως, την “επαναστατικότητα” του κληροδότησε κατά την διαδοχή…

Στις 25/5/17 που θα συζητηθεί η υπόθεση στο ΣτΕ θα δούμε την κατάληξη, δηλαδή πως απορρίπτονται τέτοιου είδους προσφυγές… ή όχι!


Επανάσταση” και ιστορία…

Υπάρχει μία “μικρή”(σ.σ: όσο μικρή είναι η Αφρική περίπου) αντίφαση στην σημερινή “επαναστατική” δράση των τοπικών πολιτικών της τελευταίας 15ετίας και στο πολιτικό παρελθόν τους επάνω στο αντικείμενο της “επανάστασης”, δηλαδή την θέση τους ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Από το 2002 περίπου που ξεκίνησε η ιστορία του “μαγειρέματος” για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών, ο Σκαραμαγκάς και λίγα μέλη του συλλόγου Καμαρών και κάποια ελάχιστα μέλη της παριανής κοινωνίας μιλούσαν για τον επικείμενο κίνδυνο της τοποθέτησης των βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών.
Οι τοπικοί μας πολιτικοί
αδιαφορούσαν για όσα έλεγαν για χρόνια οι παραπάνω και στην καλύτερη περίπτωση, τους χτυπούσαν την πλάτη. Το ίδιο έκανε και η συντριπτική πλειοψηφία της Παριανής κοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει με δική της υπαιτιότητα για τις επιπτώσεις, χωρίς να αναλάβει κανείς την υπεύθυνη ενημέρωσή της.

Η εφημερίδα “Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου” είχε κάνει αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για το θέμα τα τελευταία 12 χρόνια. Μάλιστα, μόνο αυτή είχε δημοσιεύσει τον πλήρη κατάλογο αιτήσεων που είχαν υποβληθεί στην ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) με τα ονόματα εταιρειών που ήθελαν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες στην Πάρο. Είχαν αποκαλύψει την τοποθέτηση μετρητών σε συγκεκριμένες βουνοκορφές της Πάρου (σ.σ: δήθεν ιδιοκτησίες) για να ληφθούν δείγματα δύναμης του αέρα.

Κανένας απολύτως τοπικός πολιτικός δεν έκανε κανενός είδους χρήση των στοιχείων.
Συνεπώς, οι σημερινοί φιλόδοξοι ηγέτες “επαναστάτες” γνώριζαν και δεν μιλούσαν.
Μέχρι σήμερα, που οι συγκεκριμένες εταιρείες απέκτησαν νομότυπες, οριστικές, άδειες.

Για την αλήθεια, έκαναν κάτι χειρότερο: κατασκεύαζαν τυπικές, αρνητικές ως προς την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, θεσμικές ενέργειες σιωπηρώς, ώστε να έχουν να λένε ότι οι ίδιοι – ιστορικά – ήταν αντίθετοι. Στην ουσία όμως, δεν πήραν έγκαιρα καμία απολύτως πολιτική πρωτοβουλία για να εμποδίσουν την εξέλιξη της εγκατάστασης ανεμογεννητριών, να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους πολίτες για την τοπική, μικρομεσαία τουριστική οικονομία τους που θα ζημιωθεί αποφασιστικά, για να κερδίσουν μεγαλοκεφαλαιούχοι της χώρας μας, γερμανικές εταιρείες, ελάχιστοι τοπικοί “διαμεσολαβητές” με δικαίωμα υπογραφής.
Έτσι, φρόντιζαν και την “πίτα” να έχουν ολόκληρη για τον εαυτό τους και τον “σκύλο”, τους ελάχιστους διαμαρτυρόμενους, “χορτάτους” με “επαναστατικότητα”.

——————————————————————————————–

Εμείς, όλα τα τελευταία που γράφονται εδώ τα διαψεύδουμε!
Είμαστε σίγουροι ότι η νέα “επανάσταση” θα νικήσει και όχι ότι συγκεκριμένοι “επαναστάτες” θα την αράξουν στα “βράχια”.
Ζήτω η νέα “επανάσταση”!

——————————————————————————————–
 Στη φωτογραφία, ο δήμαρχος μας, ενώ λαμβάνει την ευλογία για τον «επαναστατικό» αγώνα από γνωστό για τις επαναστατικές του τάσεις ιερέα.
Τι άλλη απόδειξη θέλουμε;

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: