//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΨΙΘΥΡΟΙ 03|05|14 …    ΕΜΕΙΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ …


blaxogiannis_asigritoi
Χρήστο, δεν είναι ότι βρέχει …

ΣΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στην Πάρο,
Χρ. Βλαχογιάννης δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου το οποίο:
α) Περιείχε πολλά ψέματα
β) Περιείχε έπαρση, αλαζονεία και βερμπαλισμό
γ) Περιείχε και χαρακτηριστικές ασυνταξίες …

Κανείς δεν θα παρατηρούσε αυτά τα στοιχεία, γιατί αποτελούν συστατικά κάθε προσπάθειας που δεν έχει σημαντικό περιεχόμενο και συνεπώς, οι υπεύθυνοι της καταφεύγουν στα «περιελίγματα» για να διασωθούν. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι γνωστή η αδυναμία του πιο μνημονιακού δημάρχου Χρ. Βλαχογιάννη να παρουσιάσει σημαντικό έργο κατά τη θητεία του που να δικαιολογεί την επιδίωξη από μέρος του να είναι ξανά υποψήφιος, γι’ αυτό και καταφεύγει στα υπερφίαλα δελτία τύπου με τυπικές «ελληνικούρες» διαφημιστικού περιεχομένου.

Όμως, καθένας προσέχει αυτά τα χαρακτηριστικά, όταν έρχονται σε προκλητική «σύγκρουση» με την πραγματικότητα και μάλιστα, με ευθύνη εξεχόντων στελεχών και «κολλητών» του υποψηφίου δημάρχου του
ΠΑΣΟΚ.

 Το διαδίκτυο στην Πάρο το πρωί της 3|5 είχε «πέσει» από τα γέλια με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάρου Απ. Αλιπράντη. Κανένας δεν ασχολούνταν μαζί του, αν δεν έσπευδε τις τελευταίες ημέρες να συναγωνιστεί σε αυτοπροβολή και «εξυπνακισμό» την αντιδήμαρχο του ίδιου συνδυασμού Μ. Χανιώτη, σε αναρτήσεις στο ίντερνετ.
Συγκεκριμένα: Ένας χρήστης του facebook ανάρτησε κάποιες φωτογραφίες από το λιμάνι της Παροικιάς εκφράζοντας την απορία γιατί ένα ευμέγεθες κρουαζιερόπλοιο που είχε εισέλθει εκείνο το πρωί προσπαθούσε να κατεβάσει τους επισκέπτες του με συνεχή δρομολόγια με μικρές λάντζες, αντί να προσδέσει στο λιμάνι.


Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ, Απ. Αλιπράντης, αμέσως παρενέβη για να επιδείξει την αναγνωρισμένη πολυγνωσία του, κάτι που κάνει συνεχώς από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του.

Σημασία δεν έχει τι απάντησε.
Σημασία δεν θα είχε ούτε το πώς απάντησε, αν μόλις πριν ελάχιστες ημέρες εκ του συνδυασμού του δεν ανοητολογούσαν αλαζονικά με ανακοίνωση για τη δήθεν συγκριτική ανωτερότητα των δικών τους υποψήφιων σε σχέση με εκείνους των υπόλοιπων συνδυασμών της Πάρου!

Θαυμάστε τι έγραψε και κυρίως, πως το έγραψε ο τρισμέγιστος Απ. Αλιπράντης που γυρεύει με έπαρση δημοτικά αξιώματα …

aliprantis_ypopsifios_ole
ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΜΕ να κάνουμε μία διευκρίνιση: Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα στο σκέλος των κανόνων της στην ορθογραφία ή την σύνταξη. Κατά το Σύνταγμα της χώρας, έχουν το δικαίωμα και να εκλέγουν και να εκλέγονται. Και εμείς συμφωνούμε απόλυτα.
Εδώ όμως τίθεται ένα ζήτημα επικίνδυνης αλαζονείας και αμετροέπειας και όχι ένα ζήτημα ελλείμματος γνώσεων.

Πολλοί πολιτικοί της χώρας υπήρξαν διακεκριμένοι, τίμιοι και εθνικά χρήσιμοι, παρά του ότι δεν ήταν εγγράμματοι. Ήταν όμως κοινωνικά καλλιεργημένοι ή και μορφωμένοι. Κανείς τους δεν αυτοπροβαλλόταν κάνοντας τον εξυπνάκια και τον καμπόσο. Παρέμβαιναν με μέτρο, μετρούσαν τα λόγια τους και δεν έκαναν ποτέ επίδειξη των αξιωμάτων τους.

Ακριβώς, γιατί γνώριζαν ότι εκείνο που είχαν να προσφέρουν ήταν η εμπειρία τους από τα προβλήματα της τάξης που εκπροσωπούσαν, και όχι η πολυλογία τους και μάλιστα με μέσα που δεν κατείχαν καθόλου.
Η τελευταία είναι η περίπτωση του Απ. Αλιπράντη. Διακρίνεται από μία βουλιμία για επίδειξη και αξιώματα, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αδιαφορεί για τις συνέπειες των πράξεων του, γιατί τον νοιάζει ο εαυτός του και η παρέα του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ότι στο facebook διαβάζουν άνθρωποι οι οποίοι επίσης δεν γνωρίζουν τα πάντα από ορθογραφία, και κυρίως, νέες και νέοι, δεν τον ενδιαφέρει καθόλου.
Δεν έχει καταλάβει ότι ο συμπολίτης που έχει αξιώματα παρακολουθείται περισσότερο και αποτελεί παράδειγμα.
Πρέπει να είναι μετρημένος και να μιλά για εκείνο που γνωρίζει και με τον τρόπο που γνωρίζει.

 Συναφή περίπτωση αλαζονείας και αμετροέπειας αποτελεί και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του συνδυασμού Χρ. Βλαχογιάννης. Επέτρεψε να διατυπωθεί – άραγε με ποια αξιολόγηση – ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του έχουν «συγκριτικά πλεονεκτήματα» έναντι των συμπολιτών τους από τα άλλα ψηφοδέλτια. Παρουσιάζουμε το επίμαχο τμήμα από τη σχετική ανακοίνωση:

«Ακολούθως, έγινε εκτίμηση της τρέχουσας τοπικής πολιτικής κατάστασης. Αφού διαπιστώθηκαν τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά πλεονεκτήματα των υποψηφίων της παράταξής έναντι των άλλων συνδυασμών, τέθηκαν προς συζήτηση και καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις της παράταξης».
Ολόκληρη η ανακοίνωση: ΕΔΩ

Αφήνουμε λοιπόν τον αμετροεπή και αλαζόνα υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ να θαυμάσει ως δάσκαλος τα «ασύγκριτα» πλεονεκτήματα του «κολλητού» του, διακεκριμένου υποψήφιου της παράταξης του, από το πώς έγραψε τη μεγάλη πολιτική παρέμβαση.

Ο πολιτικός ηγέτης, κάτοχος λαϊκής γνώσης και σοφίας, Χαρίλαος Φλωράκης είχε πει: «Όποιος κατουράει στη θάλασσα, θα το βρει στο αλάτι».
Εμείς λέμε: Το πρόβλημα σε τοπικά πολιτικά πρόσωπα του συγκεκριμένου διαμετρήματος, με αναιτιολόγητη και ακόρεστη δίψα για αξιώματα και καρέκλες, δεν είναι η ανορθογραφία, αλλά η μέγιστη ανορθογραφία και ασυνταξία της «πολιτικής ψυχής» και της πολιτικής σκέψης τους! 


20140403-095100.jpg 

 

 

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: