//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

04|04|14 Ψίθυροι … της μπαλαφάρας της Αγίας Άννας

arxiloxos_040414

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ…

Οι εκλογές στην Πάρο θα έχουν «πρότυπο» ενδιαφέρον τελικά. Μάλλον, θα χρησιμοποιηθούν οι συνδυασμοί που κατέληξαν να συμμετέχουν από ειδικούς επιστήμονες για να καταγραφούν νέα ρεκόρ αποδεδειγμένης ψευτιάς, διόγκωσης και διαστρέβλωσης.

 «Πρωταθλητής» σε αυτό το είδος είναι ο νεόκοπος μπαρουφολόγος που «εκτρέφει» από καιρό ο νυν «αμφιτρύων» της Αγίας Άννας στο γραφείο του, ο οποίος έχει την αίσθηση ότι κάνει κάτι «μεγαλειώδες» γράφοντας ανοητολογίες που στη συνέχεια δίνει στη δημοσιότητα (σε κάτι «δουλάρες»), νομίζοντας ότι κάνει επικοινωνία.

Το «κατεστραμμένο» πεδίο πολιτικής της Πάρου μπορεί να χωρέσει κάθε βλακεία (όπως και κάθε τι χρήσιμο), χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση αποδοκιμασίας (ή επιδοκιμασίας) από τους απλούς πολίτες. Γι’ αυτή την ηθικού τύπου κατάρρευση του ακροατηρίου, φρόντισε η πρώτη καταστρεπτική κυβέρνηση του μνημονίου, με κύρια ευθύνη του πρώτου «μέντορα» του νεόκοπου, ενώ τοπικά επέδρασε – το ίδιο καταστρεπτικά – η μνημονιακή παρέα του σημερινού «οικοδεσπότη» του. Ας μην βαυκαλίζεται λοιπόν ο νεόκοπος ότι κάνει κάτι με αυτά που δημοσιοποιεί. Είναι παντελώς αδιάφορα

√ Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Πάρο με το ρουσφέτι αφενός, και την υπόσχεση ρουσφετιού αφετέρου (τάξιμο για δουλειές, θέσεις εξουσίας, και «μπετουδάκια»). Στον υπόλοιπο – συντριπτικά μεγαλύτερο – «χώρο» πολιτικής διεργασίας, θα επικρατήσει η αδιαφορία και η απορριπτική βουβαμάρα.

Τα «κείμενα προπαγάνδας» συνεπώς, δεν καταδεικνύουν τίποτε άλλο, παρά μόνο πως ένα παιδί διαφθείρεται στην ψυχή για να γίνει μέσα σε δύο – τρία χρόνια ένα απλό ενεργούμενο στα χέρια εγωπαθών καιροσκόπων.-

Με την ευκαιρία, μας έκανε εντύπωση το νέο προεκλογικό κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική αρχή του Δήμου Πάρου. Είναι κατατοπιστικό για το ποια ιδέα έχει ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης για το τι σημαίνει «εναλλακτικός τουρισμός» και το τι σημαίνει «έργο». Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα:

«Ο Δήμος της Πάρου σε συνέχεια των ενεργειών του για την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και συγκεκριμένα του περιπατητικού, πέτυχε την ένταξη τεσσάρων (4) διαδρομών πολιτιστικού ενδιαφέροντος συνολικού μήκους πενήντα τριών (53) χιλιομέτρων στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Ποια είναι τα αστεία:

Α)
Για να γράψεις σε ένα δελτίο τύπου «σε συνέχεια των ενεργειών του» θα πρέπει να υπάρχουν οι προηγούμενες ενέργειες ως γνωστές και υπαρκτές. Θα πρέπει να έχουν γίνει γνωστές στους πολίτες επειδή υπάρχουν και λειτουργούν.
Η ερώτηση λοιπόν που τίθεται είναι η εξής: Ποιες είναι οι άλλες ενέργειες που έχει κάνει η σημερινή δημοτική αρχή για την ανάπτυξη του «εναλλακτικού τουρισμού» και δη, του «περιπατητικού»;
Που στην Πάρο λειτουργεί ο εναλλακτικός τουρισμός με ενέργειες που έχει κάνει οψέποτε ο Δήμος Πάρου;

Β) Ο Δήμος Πάρου δεν έκανε τίποτε άλλο εκτός από μία απλή αίτηση στην Περιφέρεια για να «πετύχει» να εντάξει τα συγκεκριμένα μονοπάτια στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης, ξέχασε να μας γράψει στο δελτίο τύπου το χρηματικό ποσό που εξοικονομήθηκε από αυτή του την ενέργεια. Δηλαδή, άμα για τέσσερα μονοπάτια που υποτίθεται ότι ενέταξε σε πρόγραμμα κατασκευής περιπατητικών διαδρομών, έχει πάρει 400 χιλιάδες ευρώ (κατ’ ελάχιστο) μπορεί να ξεκινήσει κάποιες βασικές εργασίες. Αν όχι, τότε μας πουλάει «τρίχες, για μεταξωτές κορδέλες».

Γ) Για να γράψεις σε ένα δελτίο τύπου ότι ασκείς πολιτική ανάπτυξης του τουρισμού, πρέπει να μπορείς να κάνεις όλη την δουλειά. Δηλαδή, να θέσεις σε λειτουργία την συγκεκριμένη οικονομία. Να βγάζει λεφτά!
Μπορεί να μας δώσει στοιχεία η δημοτική αρχή πόσα χρήματα έχουν παραχθεί και από ποιους από τις «ενέργειες της» για την ανάπτυξη του εναλλακτικού και περιπατητικού τουρισμού στο νησί μας;

Δ) Τέλος, βαριόμαστε να ασχοληθούμε με το να γελοιοποιήσουμε την άποψη της νυν δημοτικής αρχής με την οποία προσπαθεί να μας πείσει ότι, όταν καθαρίζεις ένα δρόμο, κάνεις κάποιο «μεγαλόπνοο» έργο.
Κατά την άποψή μας, όταν μία δημοτική αρχή καθαρίζει ένα δρόμο ή ένα μονοπάτι δεν κάνει έργο. Κάνει απλά την υποχρέωσή της.-

20140403-095100.jpg

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: