//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψίθυροι … …της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ!!!


foto_psithiroi_190113
• Να ‘µαστε πάλι εδώ µε φουλ πρόγραµµα, όπως λένε και στα µπουζουκσίδικα µετά από διακοπές και αργίες και ενόψει νέας σεζόν. Και µπήκαµε όµορφα στη νέα εποχή, αφού εµείς τουλάχιστον πήγαµε για λίγες ηµέρες στην Αθήνα και ανανεωθήκαµε, αλλά αρνητικά.

• ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ: Η υποχρεώσεις, µας ανάγκασαν να περάσουµε τα Χριστούγεννα µακριά από τα πολυαγαπηµένα µας νησιά και όχι η επιθυµία. Και εκεί µάθαµε τόσα, που δεν βλέπαµε την ώρα να γυρίσουµε πίσω γρήγορα στον µικρό παράδεισο που ζούµε.

• Μας δόθηκε η ευκαιρία στην Αθήνα να βρεθούµε για ένα καφέ µε συναδέλφους δηµοσιογράφους από τα παλαιά. Όταν δουλεύαµε στις µεγάλες εφηµερίδες της πρωτεύουσας. Εκεί λοιπόν, µεταξύ άλλων, οι συνάδελφοι, µοιράστηκαν τις εµπειρίες τους µαζί µας. Μας µίλησαν λοιπόν για τα τερατώδη σκάνδαλα που καταγράφουν τα οποία γίνονται σε άλλους δήµους της Ελλάδας …

• Εµείς σκιαχτήκαµε τόσο από τις περιγραφές, τόσο που περάσαµε «µαύρα Χριστούγεννα». Νοσταλγήσαµε τόσο πολύ τη γαλήνη των νησιών µας. Πριν φύγουµε νοµίζαµε ότι τα όσα συµβαίνουν εδώ στον τόπο µας ήταν τα χειρότερα. Μα µόλις γνωρίσαµε τα φοβερά και τροµερά που συµβαίνουν σε άλλους δήµους ανά την Ελλάδα, αλλάξαµε γνώµη …

• Σ’ ένα Δήµο λοιπόν, µας είπαν ότι σοβεί επί πέντε – έξι χρόνια ένα µεγάλο σκάνδαλο το οποίο, όσο ήταν η προηγούµενη κυβέρνηση στην οποία είχε µεγαλοπαράγοντα – υπουργό η τοπική δηµοτική αρχή, δεν «κουνιόταν» τίποτε στις δικαστικές έρευνες!! Άκου τώρα τι γίνεται σε άλλους τόπους!!! Πίσω λέει από αυτή την ιστορία, κρύβονταν δηµοτικά έργα που είχαν πάρει πολιτικοί φίλοι της δηµοτικής αρχής µε περίεργους τρόπους και είχε γίνει λένε µεγάλο φαγοπότι … Α, πα – πα- πα, τι είναι αυτά που συµβαίνουν στον κόσµο, είπαµε. Ευτυχώς, στην Πάρο και την Αντίπαρο δεν έχουµε τέτοια, είπαµε …

• Για έναν άλλο δήµο ακούσαµε ότι τοπικός εργολάβος πριν τις γιορτές µπούκαρε µαινόµενος µέσα στο δήµο και άρχισε τις φωνές γιατί του είχαν κόψει δεδουλευµένα λεφτά που προσπαθούσε να πάρει για να πληρώσει έξοδα, ο άνθρωπος. «Σας έχω χρυσοπληρώσει σε όλους τα χαρτζιλίκια σας και θα µου κάνετε και τους µάγκες;» έλεγε ο εργολάβος απαιτώντας τα χρήµατα του. Και εµείς τροµοκρατηθήκαµε ακούγοντας ότι κάποιοι παίρνουν «χαρτζιλίκια» για δηµοτικές δουλειές σε άλλους δήµους ανά την Ελλάδα… Γρήγορα, πίσω στην Πάρο και την Αντίπαρο που δεν γίνονται τέτοια, είπαµε από µέσα µας!!!!

 • Ένας άλλος συνάδελφος µας έλεγε ότι σε ένα δήµο κάπου στην Ελλάδα ο δήµαρχος και οι σύµβουλοι του είχαν συγκαλύψει σκάνδαλα υπεξαίρεσης χρηµάτων σε σχολεία … Άκου τώρα, ντροπής πράγµατα!!! Ευτυχώς, τέτοια πράγµατα δεν έχουν γίνει στον τόπο µας, είπαµε!

• Μετά µας είπαν για «κολλητιλίκια»  και διαπλοκές µε φαλιρισµένους από απατεωνιές και κλεψιές πολύ πριν την κρίση ψευτοεκδότες που πληρώνονται από το δηµοτικό ταµείο για να κάνουν το λιβανιστήρι µε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ε, όχι, αυτά δεν γίνονται στην Πάρο και την Αντίπαρο βροντοφωνάξαµε!!.

• Και στο τέλος, ήρθε ένας άλλος συνάδελφος στην παρέα των Χριστουγέννων και µας είπε ότι σε ένα δήµο στην Ελλάδα εκµεταλλεύονταν τις υπεργολαβίες ενός δηµόσιου έργου για να πουλούν εξυπηρέτηση σε κολλητούς – ένα, δύο – υπεργολάβους, προκειµένου να γεµίζει η τσέπη τους και να µοιράζουν µετά, για µικροέξοδα στους διαµεσολαβητές πολιτικούς.

• Ο ίδιος µας είπε ότι σε αυτό το δήµο τα έπαιρνε και είχε στήσει δικό του µαγαζί σχεδόν κάθε ένας παράγοντας ή υπάλληλος ο οποίος είχε δικαίωµα αποκλειστικής υπογραφής. Υπήρχαν µηχανικοί µε βιλάρες από το πουθενά, πουλιόνταν νοµικές υποθέσεις του δήµου και άλλα παρόµοια …

• Άσε που σ’ έναν µικρό δήµο κάπου στη βόρεια Ελλάδα ο σύµβουλος του δηµάρχου δεν υπήρχε προµήθεια, έργο ή µελέτη µε απευθείας ανάθεση η διαγωνισµό για τα οποία δεν κανόνιζε για την πάρτη του και την πάρτη του δηµάρχου από 20 έως 100 % προµήθεια!!!

• Μαύρα Χριστούγεννα» περάσαµε από αυτά (και πολλά άλλα…) που ακούσαµε ότι γίνονται την περίοδο της κρίσης σε άλλους δήµους. Γυρίσαµε τρέχοντας στα αγαπηµένα νησάκια µας. Από τότε που γυρίσαµε, είµαστε γεµάτοι τύψεις που για µικροπραγµατάκια ασκούµε κριτική στους κ.κ. Βλαχογιάννη και Λεβεντάκη για τα όσα κάνουν ή δεν κάνουν στους παραδεισένιους – τελικά – δήµους µας. Τους αναζητούµε από τότε, για να τους ζητήσουµε συγνώµη για όσα γράφουµε και λέµε, τώρα, που ακούσαµε τι συµβαίνει σε άλλους δήµους.

• Δόξα το θεό, αυτά τα κάκιστα φαινόµενα της µεταπολίτευσης, εδώ στα νησιά µας, τα «καθάρισε» για πάντα το πέρασµα του Γιάννη Ραγκούση. «Έσπασε» τις διαπλοκές, τα «µαγαζάκια» και όλα αυτά που υπήρχαν παλιά … Έτσι δεν είναι;

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: