//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

03.03.12 Ψίθυροι… …σπανακόπιτα

• Ζούµε στο ωραιότερο νησί του κόσµου. Δεν πιανόµαστε λέµε. Ακόµα και απορίες να έχεις, σού λύνονται µέσα σε λίγα λεπτά. Αλόχα! Αρχίζουµε!

• Εντάξει, λέµε τώρα. Ο κ. Βλαχογιάννης ορκίζεται ότι δεν πήρε χαµπάρι ότι στο δηµαρχείο του έγινε κατάληψη. Το έµαθε λέει από τους αστυνοµικούς. Μεταξύ µας παιδιά, εγώ τον πιστεύω. Όλα κι’ όλα. Εδώ πέρασαν από δίπλα του κάτι εκατοµµύρια ευρώ µέσω ΕΣΠΑ για έργα και επέµενε ότι ήταν όλα «εξασφαλισµένα».

• Τώρα βέβαια, αυτό που µε προβληµατίζει είναι το εξής: Άντε και δεν κατάλαβες ότι σου παίρνουν το τσαρδί και στο σηκώνουν στον αέρα. Να το δεχθώ. Άντε και δεν κατάλαβες την µανούρα που γίνεται όξω από την πόρτα σου. Άντε και αυτό να το δεχθώ. Καλά, δεν µε λες; Τις φωνές της Μπασούλου δεν της άκουσες; Αφού εµένα µε πήρε τηλέφωνο ένας φίλος µου από τη Νάξο και µε είπε «γιατί φωνάζετε στην Πάρο τόσο πολύ;». Α, όλα και όλα να τα λέµε αυτά. Μ’ αυτά τα «µε» θυµήθηκα τη Σαλονίκη. Την πόλη που γράφεται µε δύο σίγµα και προφέρεται µε τρία λάµδα.

• Στο τοπικό Παροικιάς είχαµε άλλα ωραία. Κάθε βδοµάδα βάζουν θέµα για το που θα στηθεί ο ορειχάλκινος όγκος του Γκίνη. Μου θυµίζει µια παλιά παροιµία. «Δουλειά δεν είχε ο διάολος…».

• Ο Μηνάς πάντως είπε τη µισή αλήθεια για το ότι γύρναγε στους καφενέδες µε τη φωτογραφία του αγάλµατος του Γκίνη και δεν άρεσε σε κανέναν. Η αλήθεια είναι ότι έπεφταν ξεροί κάτω ούλοι. Μιλάµε ότι εκείνη τη µέρα που έκανε τη γύρα ο Μηνάς, θα τον κέρασαν καµιά εικοσαριά σούµες, για το οπτικό θέαµα που τους πρόσφερε.

• Άσχετο: Το κόµµα της Τζούλιας τραβάει ή από τότε που τα είδαµε όλα, µας αφήνει αδιάφορους πια;
• Άσχετο και σόκιν. Οι γυναίκες είναι µάγισσες. Με µία τους µατιά, µπορούν να σου σηκώσουν τα πάντα.

• Αλόχα! Εκεί στην τοπική ΝΔ µας ακούτε; Γυµνάσια χάνονται, έργα «εξασφαλισµένα» χάνονται, απεντάξεις γίνονται, γιατρός ούτε για δείγµα στο Κέντρο Υγείας, εµπορικό λιµάνι και αεροδρόµιο µόνο από φωτογραφίες βλέπουµε και εσείς το τελευταίο δελτίο τύπου το βγάλατε για την κοπή της βασιλόπιτας.

• Λοιπόν, που είµαστε; Μάλιστα. Ακούστε τώρα σκηνικό προχθές που γινόταν η κατάληψη στο δηµαρχείο. Πρώτος – πρώτος πέρασε ο κ. «δεν συµφωνώ πολιτικά µε το να µην πληρωθεί το χαράτσι». Στη συνέχεια, πήγε κατά το γραφείο του δηµάρχου. Είναι που δεν το ήξερε ο Βλαχογιάννης. Λέµε τώρα.

• Στη συνέχεια, πέρασε ο Μηνάς (κοίτα να δεις σουξέ σήµερα ο Μηνάς στους «ψίθυρους». Πάει να κλέψει τη δόξα της Αννούλας του νοτιά). Φεύγει και αυτός και πάει κατά µεριά γραφείο Δηµάρχου.

• Μετά περνάει ο κυρ – Παντελής από τον Κώστο. Και αυτός, αφού συζήτησε µε τους καταληψίες έφυγε και πήγε προς γραφείο δηµάρχου µεριά.

• Και το θεϊκό. Ποιος σκάει τελευταίος µύτη λέτε; Η Άννα µας. Ναι, ναι. Αλλά η Άννα µας δεν είναι σαν ούλους τους άλλους. Κόσµο βλέπει, σιγά που δεν θα τους καλοπιάσει. Ποιο γραφείο δηµάρχου που πήγαν ούλοι οι άλλοι και τα τοιαύτα. Ντούρα εκεί. Ακούνητη στα µέσα και στα όξω η Άννα. Χαιρετούρες µε όλο τον κόσµο. Και όχι µόνο αυτό. Έφερε και σπανακόπιτα και κερνούσε τον κόσµο! Άννα For Ever. «Άννα Προεδράρα, µε την σπανακόπιτα πας για Δηµαρχάρα».

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: