//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

18.02.12 Ψίθυροι… … Argentina

• E, όχι και δεν ξέρει την Ολλανδική γλώσσα ο δήµαρχος. Εγώ, ο ίδιος, τον έχω ακούσει να την µιλάει φαρσί. «Άγιαξ, Κρόιφ, Μάρκο Βαν Μπάστεν, Γκούλιτ, Αϊντχόβεν». Άσε που ξέρει και κάποια άλλα πιο προχωρηµένα: «Μάτα Χάρι, Ξαβιέρα Χολλάντερ». Όχι παίζουµε.

• Στη µάζωξη των γονέων στο Πολυγωνικό Παροικιάς το κλίµα, δεν ήταν και τόσο καλό για τη δηµοτική πλειοψηφία. Όλοι τους έψαχναν και φώναζαν «που είναι;». Η ατάκα του Γ. Καρατζά πάντως σκόρπισε άφθονο γέλιο, όταν είπε: «Να τους δικαιολογήστε. Θα έχουν κουραστεί από τις πίτες». Η αλήθεια είναι ότι η δηµοτική πλειοψηφία έχει ντοκτορά στις πίτες. Πως τι προλαβαίνουν όλες, κανείς δεν µπορεί να καταλάβει. Η επιστήµη σηκώνει ψηλά τα χέρια.

• Πάντως, έχει και τη λογική του το πράγµα. Στις πίτες πάει ο άλλος µε καλή διάθεση και δεν θέλει να πολιτικολογήσει. Εκεί λοιπόν, βρίσκουν την ευκαιρία οι σύµβουλοι της πλειοψηφίας και πάνε στο άνετο και χαλαρό. Ευτυχώς, πάντως, που στις πίτες δεν προβλέπεται χρηµατική αποζηµίωση για παράσταση. Θα το είχανε τινάξει στον αέρα το µαγαζί.

• Δηλαδή, για να καταλάβω τώρα. Ο γίγαντας Παπαµανώλης δεν είχε διαβάσει το «Μνηµόνιο 1» και διάβασε το «Μνηµόνιο 2» καλύτερα και αποφάσισε να πει «όχι». Εκτός και αν το κάνει για να καλοπιάσει τους πελάτες του στη Σύρο. Σου λέει «µετά το καλοκαιράκι, πάλι για να πουλήσω κανένα αυτοκίνητο θα τρέχω. Άσε και να έχω πρόσωπο…».

• Οτιτανιτεράστιος όµως Ρήγας δεν είχε τέτοιου είδους προβλήµατα. Έχει µάθει πάντα να λέει «ναι». Είναι ευγενικός άνθρωπος. Τώρα, για µετά το καλοκαίρι θα έχει ένα προβληµατάκι, αφού η µόνη δουλειά που έχει κάνει στη ζωή του είναι πολιτικός. Και αγγελίες στις εφηµερίδες «ζητείται πολιτικός» δεν βλέπω.

• Ο Βρούτσης πάντως, µε προβληµατίζει. Το «Μνηµόνιο 1» δεν το ψήφισε γιατί ήταν κακό για τον λαό. Βρε λέτε να είναι καλό το «Μνηµόνιο 2» και µόνο ο Αξιώτης πολιτικός το πήρε είδηση και άφησε όλους εµάς να ζούµε στο σκοτάδι; Αυτός πάλι, την ουρά του για µετά το καλοκαίρι την έχει εξασφαλισµένη. Θα ξαναγυρίσει στο δηµόσιο (εφορία).

• Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εµένα µου άρεσε η συζήτηση στη Βουλή την περασµένη Κυριακή που ψήφισαν τη δανειακή σύµβαση οι 199 βουλευτάδες µας. Το τι γυµναστική έριξα µε την έκταση των χεριών µου προς τη τηλεόραση και τα δάχτυλα όλα ανοιχτά, δεν λέγεται. Ίσα που πρέπει να έχασα και κανένα κιλό.

• Άκου να δεις φίλε µου τι γίνεται. Μια ζωή µας έλεγαν ότι, αν ψηφίσουµε τους κουµουνιστές, θα έρθουν στη συνέχεια και θα µας πάρουν τις περιουσίες. Τελικά, µας την παίρνουν οι καπιταλιστές και µε το νόµο. (Καλά, δεν είναι και όλοι καπιταλιστές οι Πασοκονεοδηµοκράτες. Η Δαµανάκη είναι επαναστάτρια και ήταν και στο πολυτεχνείο. Όλα κι’ όλα).

• Πάντως, εγώ δεν έχω παράπονο. Η ΝΔ µας έφτιαξε το νοσοκοµείο και το εµπορικό λιµάνι και το ΠΑΣΟΚ µας έφτιαξε το αεροδρόµιο. Η κυβέρνηση πάλι, του Παπαδήµου, µας έφτιαξε προσωπικά. Μας έκανε στυλάκια. Σκέτα µοντέλα. Κάθε µέρα ανοίγουµε και µία νέα τρύπα, στη ζώνη του παντελονιού.

• Με την κυβέρνηση Παπαδήµου έχω γίνει παιδάκι πάλι. Κάθε πέντε λεπτά ξυπνάω στον ύπνο µου και κλαίω!
«Μια νύχτα µαγική, σαν την Αργεντινή, να δούµε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτοµπεί».

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: