//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

04.02.11 Ψιθυροί… …Bandiera Rossa

• Avanti o popolo, alla riscossa, Bandiera rossa, Bandiera rossa. Avanti o popolo, alla riscossa, Bandiera rossa trionfera». Μετάφραση: Οι µνηµονιακοί σύµβουλοι του Δήµου Πάρου ανακάλυψαν τη Λαϊκή Επιτροπή Πάρου.

• Bandiera rossa la trionfera., Bandiera rossa la trionfera, Bandiera rossa la trionfera, Evviva il comunismo e la liberta». Μετάφραση: Ο Λούης στην επιτροπή «σύγκρουσης» για το χαράτσι στην Παροικιά και όπου να είναι και ο Χρήστος στη Μάρπησσα.

• Άσχετο: Δεν έχω ιδέα από Ιταλικά. Απλά, κάπως έτσι, υπολογίζω ότι µεταφράζεται η «Μπαντιέρα Ρόσα». Άλλωστε, µε τα όσα ακούω τις τελευταίες µέρες από τη φιλοµνηµονιακή µας δηµοτική πλειοψηφία και τις κολοτούµπες της, έχω κάθε λόγο να µεταφράζω όπως πιστεύω.

• Το κλου της εβδοµάδας ήταν η σύναξη του Μηνά στη συνεδρίαση του τοπικού συµβουλίου της Παροικιάς. Παραµάζωµα τους πήρε ούλους. Σακάκι γκράντε, ξύρισµα στην κουρούπα (τύφλα να έχει η δική µου κουρούπα), και µπότα µυτερή για να σκοτώνει στις γωνίες τις κατσαρίδες. Αστεία – αστεία, ο Μηνάς είχε στην κοπή της πίτας του και τον Μητροπολίτη, ενώ στην αίθουσα γινόταν χαµός και sold out τα εισιτήρια. Στο όρθιο, αλλά παλιά «Σκεπαστή» στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας την έβγαλαν πολλοί.

• Όλα τα λεφτά όµως, ήταν η αντίδραση του δηµοτικού συµβούλου κ. Π. Ρούσσου στην πλάκα που του έστησε ο άλλος δηµοτικός σύµβουλος Άγγελος Πατέλης. Όταν ήρθε λοιπόν η ώρα της συζήτησης για το ορειχάλκινο άγαλµα – που ο καλλιτέχνης ήθελε να στηθεί στην πλατεία Μαντώς – ο Αγ. Πατέλης λέει στον κύριο Παντελή: «Έχει δύο τέτοια αγάλµατα. Το ένα θα το φέρουν στην πλατεία του Κώστου». Πάει ο κ. Ρούσσος και βλέπει τη φωτογραφία. Μόλις την βλέπει αναφωνεί: «Τιιιι; Αυτό;». Μιλάµε ότι όσοι πήραν είδηση τι έγινε, ακόµα γελάνε µε την ανθρώπινη αντίδραση του δηµοτικού συµβούλου από τον Κώστο. Όλα και όλα. Είχε και το δίκιο του εδώ που τα λέµε.

• Το άλλο µεγάλο γέλιο έπεσε µε τους εκπροσώπους του εµπορικού συλλόγου. Κάτι µάλλον ήξεραν και µόλις ήρθε το θέµα του αγάλµατος για συζήτηση, ζήτησαν να δουν τη φωτογραφία. Ε, είχε περάσει και η ώρα, είχαν ακούσει και 2-3 ώρες ήδη, διάφορες συζητήσεις, δεν ήθελε και πολύ για να αρχίσει η πλάκα. «Και που θα βάλετε το άγαλµα;» ρωτούν την κ. Κάγκανη. Η Αννούλα (που της την είχαν «πέσει» όλοι µε το άγαλµα) λέει: «Ακριβώς δεν έχουµε αποφασίσει ακόµα. Μπορεί να πάει και προς το γεφυράκι». Οπότε αρχίζουν από τον εµπορικό σύλλογο. «Α, καλά. Δηλαδή, εκεί, πίσω από τα σκουπίδια. Να µην φαίνεται κιόλας. Σωστά!».

• Ο κ. Π. Κουτσουράκης µε µπερδεύει. Τη µία λέει ότι δεν γεµίζουν ταξί στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαβούλευσης και την άλλη λέει ότι, όταν συζητήσανε το θέµα για την τοποθέτηση σηµατοδότη στη διασταύρωση του Περιφερειακού, δεν υπήρχαν αντιδράσεις. Δεν βαριέσαι. Και ο Τσάκας µας έλεγε ότι θα φέρει τον άραβα πρίγκιπα και τον Ροναλντίνιο δώρο για τα Χριστούγεννα, αλλά τελικά τον Γόντικα για πρόεδρο και τον Χριστοδουλόπουλο για χαφ έχουµε ακόµα στον Παναθηναϊκό. Χάσαµε και εκείνον το Γκουβού που είχαµε φέρει πέρσι και έκανε καθηµερινά τον γευσιγνώστη στα µπαρ της Αθήνας, τον Στρος Καν µου µέσα.

• Κουίζ: Σε πόσες πίτες έχει πάει ο κ. Μ. Κωβαίος;
• Κουίζ Νο 2: Τι δουλειά θα κάνουν οι δύο βουλευτές ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων το καλοκαίρι;

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: