//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

14.01.2012 Ψίθυροι… …γράμμα στον Άγιο Βασίλη

• Αγαπητέ µου Άγιε Βασίλη. Ελπίζω να λάβεις το γράµµα µου, έστω και καθυστερηµένα, καθώς στο νησί µας έχουµε όλοι µία «καθυστέρηση» στο να αντιλαµβανόµαστε τι γίνεται γύρω µας. Η υστέρηση αυτή οφείλεται στο ότι δεν πίνουµε νερό. Και δεν πίνουµε γιατί είναι τόσο ακριβό (το ακριβότερο σε όλες τις Κυκλάδες), και έτσι «πλακωνόµαστε» στο 12ετίας ουίσκι. Έτσι, όπως σου είπα, έχουµε µια καθυστέρηση στα γεγονότα.

• Προσωπικά, θα ήθελα φέτος να µας φέρεις ένα αεροδρόµιο. Δυστυχώς, όµως σε πρόλαβαν άλλοι και η δηµοτική µας αρχή παραλίγο να κόψει και την κορδέλα των εγκαινίων. Ευτυχώς, το σταµάτησαν, γιατί άρχισαν να τους παίρνουν στο «ψιλό».

• Το άλλο δώρο που θα ήθελα να µου φέρεις είναι το νέο νοσοκοµείο. Δυστυχώς όµως, ούτε αυτό µπορώ να στο ζητήσω, γιατί το 2008 µας είχαν πει οι «µπλε» ότι σε 2 χρόνια θα είναι έτοιµο. Το ότι εγώ, δεν µπορώ ακόµα να καταλάβω που είναι το νέο νοσοκοµείο οφείλεται όπως σου είπα στο ότι όλοι στο νησί µας πίνουµε 12ετή ουίσκι και όχι νερό. Κάποιοι µάλιστα, που δεν αγαπάνε τη δηµοτική µας αρχή, λένε ότι τα πίνουν για να ξεχάσουνε.

• Ατυχώς Άγιε Βασίλη µου ούτε για να φέρεις περισσότερους γιατρούς µπορώ να σου ζητήσω για δώρο. Διότι και αυτό, αποφάσισε να το λύσει ο Δήµαρχος µας. Έτσι και εδώ, τζίφος η υπόθεση για εσένα. Ο κ. Βλαχογιάννης που λες, έφτιαξε µια επιτροπή για να λύσει όλα αυτά τα θέµατα. Οι γονείς που φωνάζουν ότι δεν έχουν παιδίατρο για τα παιδιά τους είναι αυτοί ακριβώς που φώναζαν ότι δεν έχουµε ορθοπεδικό πριν καµιά δεκάρια χρόνια. Τότε έπαιζαν καµία µπάλα και όλο κάτι πάθαιναν. Τώρα, που δεν µπορούν να κλοτσήσουν το τόπι φωνάζουν για τα παιδιά τους. Άρα, δεν τους πιστεύω. Είναι µια ζωή αντιδραστικοί. Να δεις που σε λίγα χρόνια που θα βγουν στη σύνταξη θα φωνάζουν ότι δεν έχουν που να πάνε για να γράψουν τα φάρµακα. Μια ζωή στις φωνασκίες δηλαδή. Πάντως, το πρόβληµα το έλυσε όπως σου είπα ο δήµαρχος µας.

• Θα ήθελα να σου ζητήσω να συνετίσεις αυτούς που βάζουν συνέχεια χαράτσια στους λογαριασµούς. Όµως, ούτε αυτό δεν µπορείς να κάνεις. Και αυτό, γιατί ο δήµαρχος κ. Βλαχογιάννης έχει υποσχεθεί αµέριστη συµπαράσταση στο θέµα. Μην ακούς που φωνάζει η Λαϊκή Επιτροπή Πάρου ότι τους «άδειασε» στο θέµα. Τίποτα κοµµούνια πρέπει να είναι. Αυτοί σε λίγο, να δεις, θα ζητάνε και ίσα δικαιώµατα. Κάτσε και να µε θυµηθείς γι’ αυτό που σου λέω.

• Δεν ξέρω πως να σου το πω, αλλά ούτε για τα σχολεία µας θα σου ζητήσω τίποτα. Πρόλαβε και εδώ ο κ. Βλαχογιάννης! Το ότι, όπως πάει το θέµα, χάνουµε ευκαιρίες για να χτίσουµε σχολεία, που οι κωδικοί τους ήταν εξασφαλισµένοι, δεν λέει τίποτα αυτό. Διότι, εµείς δεν θέλουµε να έχουµε σχολεία όπως στην υπόλοιπη χώρα. Θέλουµε πιο εξτρίµ πράγµατα. Δηλαδή, αν δεν στάζει η οροφή, δεν µπάζει το παντζούρι κρύο και δεν κάνεις µάθηµα σε αίθουσα προκάτ µε φωτοτυπίες τότε, σιγά το σχολείο που πηγαίνεις. Βουτυροµπεµπέδες θα τα κάνουµε τα Παριανόπουλα;

• Όσο, για νέο λιµάνι ε, τώρα µεγάλος άνθρωπος είσαι Άγιε Βασίλη µου, τι να στα λέω; «Ετελείωσε» και αυτό. Το έλυσε η δηµοτική πλειοψηφία προ µηνός το θέµα, στο δηµοτικό συµβούλιο. Τα τελευταία 20 χρόνια πάντως, πρέπει να έχουµε λύσει το πρόβληµα τουλάχιστον 40 φορές. Ε; Από εσένα, τόσο µικρά πράγµατα θα σου ζήταγα.

• Τώρα, µιας και µιλάµε µεταξύ µας και αφού δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις εσύ για το νησί µας, να σου ζητήσω µια προσωπική χάρη; Να, ξέρεις; Έχω κόλληµα µε την Amber Rose, την µοντέλα από την Αµερική. Μήπως γίνεται να… Να µε γνωρίσεις µαζί της; Άγιε µου Βασίλη σε παρακαλώ!

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: