//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

03.12.2011 Ψίθυροι… …του φύλαρχου

• Η ιστορία είναι φανταστική, αλλά προφανώς αρκετοί θα πιστέψουν ότι είναι πραγματική. Εμείς πάντως σας διαβεβαιώνουμε ότι έχει τόση δόση αξιοπιστίας όσο το ότι ο αξιότιμος κ. Τσάκας εκπροσωπεί τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ. Προσέξτε, σημειώνουμε αν τον εκπροσωπεί, όχι κατά πόσο αληθινή είναι η πρόταση για την τριφυλλάρα.

• Οι χωραΐτες λοιπόν ενός νησιού πήγαν και βρήκαν τον αντιπρόσωπο της μνημονιακής κυβέρνησης στον τόπο τους. Τους είχε έρθει ένα χαράτσι από τη μνημονιακή κυβέρνηση που είχε η χώρα τους και με το οποίο υπήρχε η απειλή ότι αν δεν το πληρώσουν, θα τους έκοβαν την ηλεκτροδότηση.

• Ο φύλαρχος – εκπρόσωπος της μνημονιακής κυβέρνησης καθώς δεν καταλάβαινε καλά και τα γράμματα, τους είπε αμέσως «είμαι μαζί σας, ό,τι θέλετε θα σας βοηθήσω». Μετά τους είπε ανεβαίνοντας στο θρόνο του: «Θα φωνάξω και το γραμματικό μου να έρθει στα δικαστήρια μαζί σας, για να σας βοηθήσει. Ελάτε αύριο να κανονίσουμε τις λεπτομέρειες». Χαρούμενοι οι χωρικοί έφυγαν από την αίθουσα του θρόνου, πιστεύοντας ότι δεν θα τους πάρουν τα σπίτια αν δεν πληρώσουν το χαράτσι.

• Ο εκπρόσωπος λοιπόν της μνημονιακής κυβέρνησης φώναξε μετά τον γραμματικό και τον ρώτησε τι στο καλό ήταν αυτό που του έλεγαν οι χωρικοί και πως μπορούν να τους βοηθήσουν.
Ο γραμματικός που ήταν βασιλικότερος του βασιλέα και σούπερ φίλος της μνημονιακής κυβέρνησης του είπε: «Μα τι λες πολυχρονεμένε εκπρόσωπε της Δουνουτουνιασμένης μας κυβέρνησης; Αυτά τα χαράτσια τα έχουμε ανάγκη. Αν δεν τα δώσουμε στους βασιλείς της πρωτεύουσας θα έχουμε πρόβλημα. Μπορεί να μας πουν προδότες της εθνικής προσπάθειας».

• Ο εκπρόσωπος φύλαρχος της μνημονιακής κυβέρνησης τα έχασε. Δεν το πίστευε. Αυτός, θα πήγαινε κόντρα στο σύστημα; Τι θα έλεγαν μετά τα αφεντικά του από την πρωτεύουσα που τον θεωρούσαν τον πιο πιστό τους εκπρόσωπο στην επαρχία; «Τώρα θα δεις» σκέφθηκε και κάθισε στο θρόνο του.

• Ο πολυχρονεμένος φύλαρχος – εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο νησί σχημάτισε τον αριθμό με το τηλέφωνο του φίλου του στην πρωτεύουσα που ήταν μέσα στα πράγματα. «Έλα» του είπε. «Δεν μου λες; Εδώ ήρθαν οι χωρικοί και μου λένε κάτι για το χαράτσι και ότι δεν μπορούν να το πληρώσουν. Τι να κάνω; Να τους βοηθήσω; Τους έδωσα υπόσχεση». Η απάντηση από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής δεν σήκωνε άλλες ερωτήσεις. «Βρε, τρελάθηκες;» του είπε. «Αυτά τα χρήματα τα έχει ανάγκη η κυβέρνηση μας. Τα έχουμε κανονίσει με τα αφεντικά της τράπεζας. Θέλεις να πέσουμε από κυβέρνηση; Αυτά για το χαράτσι, τα λένε μόνο όσοι είναι εχθροί μας. Άντε, τελείωσε λοιπόν το θέμα και να μην κάνεις άλλες φορές του κεφαλιού σου. Να ρωτάς πρώτα, πριν πεις, όσα είπες».

• Άλαλος ο τοπικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο νησί έκλεισε το τηλέφωνο και έξυσε το πηγούνι του. «Και τώρα τι λένε;» σκέφθηκε. Έφυγε με αργά βήματα και πήγε στο σπίτι του. Ήπιε 2-3 σούμες (τοπικό ποτό του νησιού που κυβερνούσε) και κάθισε στην πολυθρόνα του να δει τηλεόραση. Ω, του θαύματος! Ο υπουργός του χαρατσιού δήλωνε ότι απαλλάσσονται από το χαράτσι όσοι ήταν λίγο πριν τα κόλλυβα.

• Αυτό ήταν! Ο φύλαρχος εκπρόσωπος της κυβέρνησης είχε βρει τι θα πει στους χωρικούς την επόμενη μέρα. Αυτά είπε, και οι χωρικοί του κόλλησαν το προσωνύμιο «ο κολοτούμπας».
Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική!

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: