//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

26.11.2011 Ψίθυροι… …κολοτούμπας

• Τρεις άνθρωποι έχουν διακριθεί τα τελευταία χρόνια στο άθλημα της κολοτούμπας. Ο ένας (Μελισσανίδης) μας έχει δώσει χαρές και διακρίσεις σε Ολυμπιάδα. Ο άλλος (Σαμαράς) κατάφερε και μέσα σε λίγες ώρες να αναρωτηθούμε όλοι «μα πως στο καλό μας δούλευε επί ένα χρόνο και δεν τον είχαμε πάρει είδηση». Και ο τρίτος, ο τρίτος…

• Ο τρίτος λοιπόν μας έχει συνηθίσει… Ο Χρήστος μας. Ο δικός μας άνθρωπος βρε. Η λεβεντιά καμαρωτή. Ο δήμαρχος μας. Αυτός τους ξεπέρασε ούλους. Τι Σαμαράς και τι Μελισσανίδης. Διπλή πιρουέτα στον αέρα κάνει ο Βλαχογιάννης. Δικό του κόλπο θα κατοχυρώσει στον παγκόσμιο χάρτη της κολοτούμπας. Έτσι, για να έχουμε και εμείς κάτι να περηφανευόμαστε.

• Τη μια μέρα λοιπόν ο Βλαχογιάννης είναι υπέρ των πολιτών που αγωνίζονται ενάντια στο χαράτσι των ακινήτων. Την επόμενη μέρα στέλνει τον Λουίτζι στη συγκέντρωση να διαβάσει το ψήφισμα. Χαμός στο ίσιωμα. Η επανάσταση άρχισε σκέφτεσαι. «Άει χάσου από εδώ Παπαρήγα συντηρητικιά» λες. «Ο γίγαντας, ο επαναστάτης, ο Τσε της Πάρου» συμπληρώνεις. «Βλα-χο-γιά-ννης, Βλα-χο-γιά-ννης» αναφωνείς.

• Και αφού περνούν τρεις μέρες (τόσο κρατούντα θαύματα λένε), και αφού πιστεύεις ότι η επανάσταση άρχισε στην Πάρο, ο Βλαχογιάννης το γυρνάει αλλά Σαμαράς. Πως έπεσε το τηλέφωνο στο Σαμαρά από τους Ευρωπαίους και του είπαν «αρκετά με τις ανέξοδες μαγκιές σου, σκάσε και στήριζε την κυβέρνηση που θέλουμε εμείς», ε, να, ένα τέτοιο πράγμα και με τον Χρηστάρα. Έπεσε το τηλέφωνο, και όνειρο ήταν πάει!

• Ου Χρήστος, ου λεβέντης λοιπόν, ο καραμπουζουκλής, άλλαξε το τροπάρι. «Όχι δεν εννοούσα αυτό» είπε. «Να στηρίξουμε τους δημότες μας σύμφωνα με όσα μας λέει ο Βενιζέλος» συμπλήρωσε. Πλήρη ταύτιση δηλαδή με τη μνημονιακή κυβέρνηση της χώρας και τις ντιρεκτίβες της τρόικας. «Ποιος κάθεται τώρα να σκέφτεται τους δημότες της Πάρου» συσκέφθηκε με τον εαυτό του και πέταξε γι’ άλλη μία φορά την μπάλα στην εξέδρα όπως τότε με την υπόθεση για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας του νησιού μας. Ξεπούλημα της υπόθεσης και Δόξα Τω Θεώ.

• Σήμερα (26/11) του Αγίου Στυλιανού, βοήθειά μας, να μην ξεχάσω να ευχηθώ χρόνια πολλά: Στην αδελφή μου Στέλλα, στα 5 ξαδέλφια μου – ζωή να έχουνε – στην Ικαρία (και αυτούς τους έχει βαφτίσει ο παπά – Ξηρός όπως όλο το χωριό μας), στον παπά – Στέλιο Μπιζά (γνωστός και ως παπά – βάζελος), στον Στέλιο Βιώνη και στη Στέλλα Μπεζεντάκου την αοιδό!

• Δεν σας είπα τα καλυτερότερα αυτής της εβδομάδας. Θυμόσαστε ότι εδώ και μήνες γράφουμε για τον ένα σκασμό λεφτά που έχει στοιχήσει το «συμπόσιο» γλυπτικής στο Μαράθι, που η Άννα μας έκανε δημόσιες σχέσεις με τα λεφτά μας. Ε, λοιπόν, θα σας αποκαλύψω και άλλο μυστικό. Τα λεφτά δεν ήταν 60-70.00 ευρώ που είχαμε υπολογίσει. Αυτή την εβδομάδα έσκασαν στο «Διαύγεια» και άλλες διαταγές πληρωμών ανά την Ελλάδα από την ΚΔΕΠΑΠ για το «συμπόσιο» γλυπτικής. Με τόσα λεφτά Γιουροβίζιον διοργάνωνε η Πάρος, για να μην πω παγκόσμιο πρωτάθλημα γυμναστικής που έχουμε και υποψήφιους πρωταθλητές στις ασκήσεις εδάφους με τις κολοτούμπες.

• Κύριε δήμαρχε μήπως είχατε κανένα νεότερο με την υπόθεση των πληρωμών σε εργαζόμενους τις ημέρες των απεργιών;
Σιγά – σιγά θα πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά να ζητήσουμε τη δημιουργία ενός πανεπιστημιακού τμήματος σωματικής αγωγής. Να πιστοποιηθούμε βρε αδελφέ και με ISSO για τις κολοτούμπες του δημάρχου μας.

• Κάθισα και μέτρησα από την απομαγνητοφώνηση της συνάντησης της Λαϊκής Επιτροπής Πάρου την Τετάρτη 23/11 πόσες φορές είπαν «κολοτούμπα» τον κ. Βλαχογιάννη οι συμμετέχοντες. Κρατήστε την αναπνοή σας. 122 φορές (ολογράφως εκατόν είκοσι δύο). «Κολοτούμπα», ε «κολοτούμπα».

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: