//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

19.11.2011 Ψίθυροι… …Ο μικρός Χρηστάκης

• Ο μικρός Χρηστάκης έσκασε μύτη ξαφνικά στο νησί προσπαθώντας, όπως πολλοί άλλοι, να βρει μια καλύτερη τύχη. Ο μικρός Χρηστάκης έδειχνε να είναι στην αρχή όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του. Έτσι, τα άλλα παιδάκια τον έκαναν παρέα και τον έπαιζαν στα διαλλείματα.

• Ο μικρός Χρηστάκης ήταν από ένα ορεινό χωριό και διηγούνταν με επιτυχία ιστορίες από την ιδιαίτερη πατρίδα του. Εντυπωσίαζε τα άλλα παιδάκια, καθώς εκείνα δεν είχαν δει χιόνια. Τώρα, τι απ’ όλα αυτά που έλεγε ήταν αλήθεια και τι ψέματα, ποτέ κανείς δεν έμαθε.

• Με τούτα και με εκείνα ο μικρός Χρηστάκης μπήκε στον πυρήνα των παιδιών του χωριού που είχαν την μεγάλη ομάδα. Τους «έψησε» ότι ήταν καλός ποδοσφαιριστής και έτσι, τον έβαλαν μέσα στην ομάδα για να παίζει μπάλα. Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ αν ήξερε να κλοτσάει καλά το τόπι. Βλέπετε ήταν οι μεγαλύτεροι στην ομάδα που κάλυπταν όλα τα κενά. Ο Χρηστάκης όμως είχε καθιερωθεί μέσα στην ενδεκάδα και έτσι άρχιζε και αυτός να λαμβάνει αποφάσεις.

• Περνώντας ο καιρός ο μικρός Χρηστάκης αποφάσισε να πάει στη μεγάλη ομάδα του νησιού. Με χίλιους δύο τρόπους και κουβαλώντας τις περγαμηνές της παλιάς του ομάδας, παρουσιάστηκε ως μία καλή αλλαγή.

• Πρωταγωνιστής στην ομάδα δεν μπόρεσε να γίνει ποτέ. Έπαιζε πάντα δεύτερους ρόλους. Δεν πολυμιλούσε και δεν έκανε ποτέ κριτική για το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Έτσι και για να μην έχουν «πονοκέφαλο» για τις επιλογές τους οι αρχηγοί της μεγάλης ομάδας τον καθιέρωσαν στην ενδεκάδα.

• Ο μικρός Χρηστάκης συνέχιζε να μην μιλάει και να μην έχει άποψη δική του. Αυτό τον βοηθούσε. Πήρε και δυο – τρεις καινούργιες εμφανίσεις και αυτό τον έκανε να «ψηλώσει». Σιγά – σιγά άρχισε να κάνει και «σουξέ» δίνοντας συνεντεύξεις. Ποτέ δεν έκανε κριτική και πάντα εξυμνούσε τους καλούς παίκτες της ομάδας.

• Κάπου εκεί ο μικρός Χρηστάκης άρχισε να λέει διάφορα περίεργα. Όταν έφυγαν οι καλοί παίκτες της ομάδας άφησαν τον Χρηστάκη στο πόδι τους προκειμένου να κάνει την δουλειά τους. Πειθήνιος όπως πάντα και καταφερτζής τους δούλεψε και αυτούς. Δεν τον υπολόγιζαν κάποιοι και αυτός άρπαξε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ξέροντας όμως μέσα του «πόσα απίδια αντέχει ο σάκος» έτρεξε να δηλώσει ότι είναι μεταβατικός αρχηγός της ομάδας. Στόχος, όπως έλεγε, ήταν να τελειώσει το πρωτάθλημα ήσυχα για την ομάδα και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο ο ίδιος να αποσυρθεί για να αναλάβουν οι ικανότεροι. Το παραμύθι το «έφαγαν» όλοι! Κανείς δεν πίστευε ότι ο μικρός Χρηστάκης μπορούσε να τους κοροϊδέψει. Άλλωστε, ποτέ κανείς δεν πίστευε ότι θα τους τη φέρει ένας «Χρηστάκης».

• Σε όλο αυτό το διάστημα ο μικρός Χρηστάκης άρχισε να μαζεύει κάθε εξουσία στην ομάδα. Πήρε τις μπάλες στο σπίτι του, τις εμφανίσεις, μέχρι και τα δίχτυα των τερμάτων. Δίχως αυτόν δεν μπορούσε να δοθεί κανένας αγώνας. Όταν λοιπόν τελείωσε η χρονιά ο μικρός Χρηστάκης ανακοίνωσε ότι θέλει να πάρει την ομάδα στην ιδιοκτησία του. Έχοντας πλέον πιστούς, που τους μοίραζε θέσεις στην ενδεκάδα, ο Χρηστάκης έγινε παράγοντας.

• Το κυριότερο απ’ όλα ήταν όμως ότι ο Χρηστάκης είχε πάρει μαζί του και τις μπάλες που έπαιζαν τα άλλα παιδάκια. Περήφανος πλέον είχε γίνει ο μεγάλος αρχηγός και από Χρηστάκης έφθασε στο σημείο να θέλει να περάσει με σκέτο το  «Χρήστος». Η ομάδα μπορεί να μην πήγαινε, αλλά ο μικρός Χρηστάκης είχε καταφέρει να έχει μόνος του το μαγαζί. Κάποιοι είπαν τότε ότι θα κάνει την ομάδα και ΠΑΕ!

• Η τραγικότητα της ομάδας δεν άργησε να φανεί. Και το κυριότερο ήταν ότι η ομάδα στη συνείδηση του κόσμου λεγόταν πάντα «Χρηστάκης». Έτσι πλέον η ομάδα αγωνίζεται για να μην υποβιβαστεί σε ακόμα μικρότερη κατηγορία με παίκτες – υπαλλήλους που κάθονται με τον μικρό Χρηστάκη για το χαρτζιλίκι που τους δίνει. Οι οπαδοί βρίσκονται στους δρόμους προσπαθώντας να σώσουν την αξιοπρέπεια της ομάδας. Ο Χρηστάκης συνεχίζει να το παίζει αρχηγός…

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: