//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

24.09.2011 Ψίθυροι… …αναδρομικοί

• Δεν πιανόμαστε πλέον σ’ αυτό το νησί. Έχουμε απ’ ούλα. Αεροδρόμια, λιμάνια, σύγχρονους δρόμους, τα πάντα όλα λέμε. Δεν κάνω λάθος. Όλα αυτά τα υποσχόταν πέρσι τέτοια εποχή ο Δήμαρχος ΠΑ.ΜΕ. ΚΑΛΑ. Χρ. Βλαχογιάννης. Πάντως για να κάνουμε και σωστή αναδρομή, πέρσι τέτοια μέρα (24/9) ο κ. Βλαχογιάννης έθετε εκτός συνδυασμού τον Μανώλη Γεμελιάρη για μετακίνηση ενός κάγκελου! Τώρα βέβαια μην αρχίσουμε τις παροιμίες περί κιγκλιδωμάτων, αφού έχουμε φρέσκα πράγματα περί του δήμου μας…

• Επίσης, σαν σήμερα, ο πρόεδρος της τοπικής ΝΔ Κ. Ροδίτης πέρσι είχε εκδώσει μία ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο Λ. Κοντός είχε προδώσει την εμπιστοσύνη των Νεοδημοκρατών Παριανών συνεργαζόμενος με ότι ήταν απέναντι στην Παράταξη το 2002. Είχε πει και άλλα όμορφα τότε ο Ροδίτης. Και δυστυχώς (για τον Λούη) τα γραπτά μένουν.

• Τώρα, με την αναδρομή που κάνουμε στον περσινό Σεπτέμβριο θυμήθηκα και εκείνη την απίθανη ιστορία με την «Πάρος – ΑΞΙΑ» και την Κου Ε ΠεΠέ (Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου). Η Κου Ε ΠεΠέ τότε είχε ζητήσει συνεργασία με την «Πάρος – ΑΞΙΑ», αλλά την κοπάνησε στη συνέχεια γιατί η Γρηγορία θέλησε να ενημερώσει τον κόσμο για τις συζητήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί. Η Κου Ε ΠεΠέ ήθελε οι συζητήσεις να μείνουν κρυφές! Έτσι, έστριψε για αυτόνομη κάθοδο.

• Αυτό, που δεν γνωρίζουν οι πολλοί είναι, όπως λένε κάποιοι που τότε έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις συζητήσεις, ότι η Κου Ε ΠεΠέ είχε ζητήσει την επαύριο των εκλογών κάποιες συγκεκριμένες θέσεις στον Δήμο. Όταν η πλευρά Πρωτολάτη δεν αποδέχθηκε κάτι τέτοιο, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια.
Αυτός, είναι και ο λόγος ως λέγεται, που εκνευρίστηκαν πολύ με τη δημοσιοποίηση των συζητήσεων που είχαν. Γιατί άραγε, θα ρωτήσει ο αναγνώστης που περίμενε σήμερα άλλους «ψίθυρους» και εμείς κάνουμε ιστορική αναδρομή. Πολύ απλά. Κάποιοι στην Κου Ε ΠεΠέ το έπαιζαν δίπορτο. Δηλαδή, τις ίδιες συζητήσεις τις έκαναν και με τον συνδυασμό «Ενότητα για την Καρέκλα». Εκεί λοιπόν έκοψε η μαγιονέζα. Και επειδή δεν συμπλήρωναν συνδυασμό διέδιδαν στη συνέχεια διάφορα πράγματα.

• Τελικά, η Κου Ε ΠεΠέ συμπλήρωσε λειψό συνδυασμό ανάγκης και «φουντάρισε» στις εκλογές. Στην Μάρπησσα λοιπόν, έλαβαν και σεβαστό αριθμό ψήφων. Στην Μάρπησσα θυμίζω έγινε και το Βατερλό της Γρηγορίας στο δεύτερο γύρο. Τώρα, που πήγαν οι ψήφοι της Κου Ε ΠεΠέ στο β’ γύρο δεν θέλει και πολύ μυαλό. Μεγάλα παιδιά είσαστε και θα καταλάβετε. Μπορεί λοιπόν να μην υπήρχε επίσημη συνεργασία προεκλογικά, αλλά υπήρχε ανεπίσημη σε περιοχές που ο συνδυασμός Γλέζου (λόγω συγκεκριμένων υποψηφίων) είχε δύναμη.

• Η Κου Ε ΠεΠέ λοιπόν σε όλη την μετεκλογική περίοδο (βρισκόμαστε θυμίζω στον 9ο μήνα της αρχής ΠΑ.ΜΕ. ΚΑΛΑ.) από αντιπολίτευση σκίζει! Και όταν λέμε «σκίζει», σκίζει! Τύφλα να ’χει η ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού φέτος!

• Τα παλικάρια λοιπόν της Κου Ε ΠεΠέ στην Πάρο είναι απόντες εδώ και 9 μήνες απ’ όλες τις εξελίξεις, σε αντίθεση με την ξέφρενη πορεία και τις σωστές και δυναμικές παρεμβάσεις που κάνει ο Τσίπ(ου)ρας σε κεντρικό επίπεδο. Δεν υπήρχαν πουθενά ούτε στην υπόθεση για τα προβλήματα υγείας στην Πάρο, ούτε για τις αρλούμπες που ειπώθηκαν για το νέο αεροδρόμιο, ούτε στο μεγάλο οικονομικό σοκ που υπέστη η Πάρος τη φετινή χρονιά από τον τουρισμό. Με εξαίρεση ένα – δύο άτομα που άρθρωσαν κάποιο λόγο ως μεμονωμένοι πολίτες στο δημοτικό συμβούλιο, όλοι οι υπόλοιποι που ηγούνται του συνδυασμού κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Ησυχία μην τους ξυπνήσετε λοιπόν. Βεβαίως, υπάρχουν και κάποιοι που απλώς εκτελούν το «συμβόλαιο» τους.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: