//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

27.08.2011 Ψίθυροι… …προ 81 χρόνων

• Σας έλειψα καθόλου; Καλά μην ορκίζεστε κιόλας. Ξέρω κάποιους άλλους που μόνο χαρά είχαν πάρει αυτές τις ημέρες των διακοπών μας. Πάντως τώρα, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

• Αυτό, που με βασάνισε αυτές τις ημέρες είναι που δεν είδα live τον Στ. Φραγκούλη να μας τα χώνει γι’ άλλη μία φορά. Κρίμα. Έπεσα στα μαύρα πανιά.  Πάντως μην ανησυχείς κυρ – Στέλιο μου. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε. Και έχουμε πολλά να πούμε ξέρεις… Βέβαια, δεν έχουμε τα «original» βραβεία που έχεις εσύ από την Ισπανική εταιρεία, αλλά θα προσπαθήσουμε. Νέοι είμαστε και θα παλέψουμε.

• Άσχετο: Και μετά σου λένε ότι τίποτα στην Πάρο δεν λειτουργεί με σύστημα και όλα είναι στον «αυτόματο». Άμα όμως διαβάσετε το ρεπορτάζ με τη σύλληψη των δύο καλλιεργητών των δενδρυλλίων κάνναβης θα κατανοήσετε ότι υπάρχουν και σοβαροί «επαγγελματίες» στο νησί μας…

• Γράφει λοιπόν η Άννα Κάγκανη σε μία ανακοίνωσή της: «Στη φετινή θερινή σαιζόν η Πάρος κατά γενική ομολογία μεγαλούργησε πολιτιστικά». Μόνο μεγαλούργησε Άννα μου; Γιατί τόση ταπεινότητα πια; Γράφτο ξεκάθαρα! Τρέμουν οι πάντες. Αυτό που φοβάμαι μόνο, είναι μήπως με αυτές σου τις επιτυχίες, σου κάνει καμία πρόταση για την προεδρία η Ουνέσκο, και εσύ την αποδεχθείς. Εκεί ναι! Υπάρχει θέμα.

• Επανέρχομαι στην Άννα καθώς όπως διαβάζω στην ανακοίνωσή της για την έκθεση του Ράλλη Κοψίδη γράφει: «[…] ο Δήμαρχος Πάρου Χρήστος Βλαχογιάννης  και η ΚΔΕΠΑΠ, με πρωτοβουλία της Προέδρου της κ. Άννα Κάγκανη – Κορτιάνου…». Μάλιστα. Αυτά είναι. Τίποτα δεν γίνεται σε τούτο τον τόπο δίχως την πρωτοβουλία της Άννα μας. Πάει και ο Δήμαρχος ΠΑ.ΜΕ. ΚΑΛΑ. Τον καπέλωσε η Άννα.

• Βρε παιδιά ο Βρούτσης έχει να εκδώσει δελτίο τύπου από τις 22 Αυγούστου. Τι έγινε; Διακοπές πήγε;

• Ο τρισμέγιστος Π. Ρήγας παρέδωσε μαθήματα αποφυγής κακοτοπιών στη λιτανεία του 15Αύγουστου. Αίφνης μπήκε στην εκκλησία, αίφνης παρουσιάστηκε στο λιμάνι και αίφνης χάθηκε από τους δρόμους κατά την περιφορά της εικόνας. Μα πως τα καταφέρνει; Άλαλα τα χείλη των ευσεβών.

• Ο τιτανοτεράστιος πάντως Γ. Παπαμανώλης επιτέλους έκανε μέσα στο καλοκαίρι μία παρέμβαση ουσίας για τους Κυκλαδίτες. Πήγε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη και ενημερώθηκε πότε θα βαφτούν και πότε θα μπουν τα νέα πορτοπαράθυρα στην Λέσχη Αξιωματικών της Ερμούπολης για να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια για Στρατολογική Υπηρεσία. Μετά εξέδωσε και ένα δελτίο τύπου και μας είπε τα παραπάνω. Ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί: Ζήτωωω, Ζήτωωω, Ζήτωωω! Αν ήρθατε στο τσακίρ κέφι ή σε εθνική έπαρση μπορείτε να τραγουδήσετε και «των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν το λίβα που καίει τα σπαρτά».

• Λοιπόν, τέτοια μέρα πριν 81 χρόνια η Αλίκη Διπλαράκου κατέκτησε τον τίτλο της Μις Ευρώπη στο Παρίσι. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής χιλιάδες Αθηναίων συνωστίσθηκαν στην οδό Ερμού στην επίσημη υποδοχή της. Σιγά την είδηση θα μου πείτε. Εδώ στις εκλογές του 2009 βγήκαν στους δρόμους εκατομμύρια Ελλήνων και πανηγύριζαν την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Γ. Παπανδρέου. Η Διπλαράκου μας χάλασε; Να σας πω όμως και το άλλο με την Διπλαράκου. Η συγκεκριμένη δεν επιβάρυνε καθόλου τον Ελληνικό λαό. Έκανε δύο γάμους (ένα με Γάλλο επιχειρηματία και ένα με Άγγλο σερ) και έλυσε το οικονομικό της πρόβλημα. Μέχρι εισαγωγή συναλλάγματος έκανε δηλαδή. Άσε που τα Αγγλικά τα μιλούσε σαν δεύτερη γλώσσα και όχι όπως ο ΓΑΠ που τα μιλάει ως μητρική γλώσσα. Υπάρχει λοιπόν μία ποιοτική διαφορά…

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: