//
you're reading...
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

03.09.2011 Ψίθυροι… …Μπαϊράμι!

• Έχω αρχίσει και συνηθίζω αυτές τις αποφάσεις του Δήμου Πάρου με τίτλο «έγκριση μελέτης και απευθείας ανάθεση». Είναι μία μαγεία. Σαν την ασπιρίνη ένα πράγμα. Για πάσα νόσο και κάθε μαλακία.

• Στην ΚΔΕΠΑΠ πάλι έχω αρχίσει και συνηθίζω το «εγκρίνουμε με απευθείας ανάθεση». Και εδώ, για πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Η παραπάνω πρόταση θυμίζω είναι εκκλησιαστική και τη λέμε στο ευχέλαιο. Αυτό προς άρση κάθε παρεξήγησης.

• Λοιπόν, η Άννα κινδυνεύει να παχύνει. Διάβασα μία απόφαση που έδωσε η ΚΔΕΠΑΠ 120 ευρώ για προμήθεια ξηρών καρπών σε μία συναυλία και άλλα 100 ευρώ για τσικουδιά. Αυτά είναι. Άλλα κόλπα. Πάντως, μεταξύ μας τώρα. Λίγο δευτεράτζα το όλο σκηνικό. Σούμες και φυστίκια. Αν θέλει η Άννα να είναι «in» πρέπει να μπει στα 12ετή ουίσκι και στο χαβιάρι. Έτσι, όπως το κάνει τώρα, δεν λέει.

• Ο Κόκκινος διαμαρτυρήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο, γιατί ο κανονισμός λειτουργίας του συμβουλίου έκανε να έρθει προς συζήτηση και ψήφιση 8 μήνες. Αυτά Μπάμπη το ΠΑΣΟΚ τα έκανε σ’ όλα τα νησιά με κόλπα των προέδρων των συμβουλίων. Τα ίδια έκανε και στην Πάρο το ΠΑΣΟΚ Μπάμπη μου. Τα ίδια…

• Ωραίος ο Περιφερειάχης κ. Μαχαιρίδης. Στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου έχει να κάνει συνεδρίαση από τον Μάιο. Α! Προγραμματίζει και ένα Ελληνορωσικό συνέδριο που θα συμβάλει αποκλειστικά στην τουριστική προβολή της Κω και Ρόδου. Ωραίος ο Μαχαιρίδης! Αυτός λοιπόν, ήταν ο λόγος που εμείς φέραμε τους Ρώσους από μόνοι μας. Η τουριστική επιτροπή της Πάρου είναι τελικά πολύ μπροστά. Ρώσους δεν είδαμε φέτος, όπως δεν είχαμε δει και τα περασμένα χρόνια, αλλά ένα τζέρτζελο μεταξύ μας, το κάναμε.

• Άσχετο. Εκείνο βρε παιδιά το γαστρονομικό φεστιβάλ που με ταρατατζούμ – ταρατατζούμ το αναγγείλαμε τι έγινε; Το έφαγε η μαρμάγκα; Για αρχές Σεπτεμβρίου δεν ήταν να γίνει; Κρίμα. Θα ήταν άλλη μία παγκόσμια τομή στον πολιτισμό. Τι, μόνο η Άννα θα κάνει «συμπόσια» παγκόσμιου ενδιαφέροντος;

• Καλά, το κορυφαίο έγινε την περασμένη Τρίτη 30 Αυγούστου του Αγίου Αλεξάνδρου, μεγάλη η χάρη του. Εκείνη την ημέρα λοιπόν ήταν και η μουσουλμανική γιορτή Ραμαζάν Μπαϊράμ. Το Ραμαζάν Μπαϊράμ λοιπόν, είναι περίοδος νηστείας 30 ημερών που καταλήγει σε εορταστικό τριήμερο.

• Πάμε τώρα παρακάτω. Την περασμένη Τρίτη λοιπόν, μαζεύτηκαν το πρωί στο Στάδιο της Παροικιάς δεκάδες μουσουλμάνοι που ζουν στην Πάρο για να προσευχηθούν! Κανείς, δεν γνώριζε τίποτα και κάποιοι περίοικοι πήραν τηλέφωνο την Αστυνομία. Οι Αστυνομικοί πήγαν εκεί και ζήτησαν άδεια για τη συγκέντρωση. Όπως αποδείχθηκε υπήρχε άδεια προφορική (!) από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς κ. Μηνά Καλακώνα.

• Αυτό, δεν είναι Δημοτική Αρχή. Είναι Ο.Η.Ε., διαθρησκευτική παρέμβαση και βάλε. Ζήτωωω! Ζήτωωω! Ζήτωωω! Κατά τα άλλα μια χαρά μου φαίνεται η γιορτή, καθώς απ’ ότι έμαθα ανταλλάσσονται επισκέψεις με γλυκά, στέλνονται τρόφιμα κλπ. Το μόνο δύσκολο που βλέπω είναι ότι προηγείται περίοδος αυστηρής νηστείας 30 ημερών. Ακόμα, δεν έχω μάθει αν τη νηστεία την κάνουν όπως εμείς την Καθαρή Δευτέρα που πλακώνουμε τα καλαμάρια και ό,τι θαλασσινό βρεθεί μπροστά μας. Αν λύσω και αυτό το μυστήριο θα σας ενημερώσω καλύτερα.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: