//
you're reading...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

02.07.2011 Ψίθυροι…… του Αεροδρομίου

• Α, δεν παίζω! Πολλά νευράκια διακρίνω μετά τα όσα γράψαμε για το «συμπόσιο» στο Μαράθι. Κρίμα και σας είχα για πολιτισμένους ανθρώπους. Εμένα όταν με καλούν για φαγοπότι δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο. Κάθομαι ήσυχα – ήσυχα και στο τέλος λέω «σας ευχαριστώ πολύ».

• Παρακαλείται το γνωστό λαμόγιο να μην αντιγράφει τα δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών σελίδων που σχετίζονται με την εφημερίδα μας και στη συνέχεια να τα παρουσιάζει ως δικά του θέματα. Εκτός του ότι είναι ξαναζεσταμένο φαγητό, είναι και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

• Προς λαμόγιο, ξανά: «Πνευματική ιδιοκτησία» είναι το αποτέλεσμα των πνευματικών δημιουργιών. Δηλαδή, εγώ σε ονομάζω λαμόγιο. Κάθισα κάτω σκέφθηκα  ποιο υποκοριστικό σου ταιριάζει και αποφάσισα (εύκολα) να σε λέω έτσι. Είναι μία πνευματική ιδιοκτησία αυτό. Δεν μπορείς να το οικειοποιηθείς δίχως να αναφέρεις ως «πηγή» εμένα. Τόσο απλό.

• Πάντως ένας – ένας από τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της «Ενότητας για την Καρέκλα» βολεύονται με μισθούς. Τα μεροκάματα του Δήμου ουκ ολίγα. Το καλύτερο που άκουσα στη συνεδρίαση για τον απολογισμό του Πάρκου Πολιτισμού στον Άγιο Γιάννη Δέτη ήταν το «να εφαρμόσουμε ανάλογο μοντέλο για τον Κριό και τον Άγιο Φωκά». Δηλαδή, μέχρι τώρα ο Άη Γιάννης έχει στοιχήσει 60.000 μετοχικό κεφάλαιο, συν 30.000 ευρώ αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, συν 40.000 ευρώ περίπου που χάσαμε στα δύο χρόνια από τα ενοίκια μας κάνουν σύνολο 130.000 ευρώ. Όλα αυτά μόνο σε δύο χρόνια επαναλαμβάνω. Δεν λαμβάνω υπόψη τις 40.000 ευρώ που ήδη χρωστάει το Πάρκο και το δάνειο των 150.000 ευρώ. Ωραία λοιπόν να κάνουμε κάτι ανάλογο στον Κριό και στον Άγιο Φωκά να έχουμε σίγουρα 500.000 ευρώ «μέσα» κάθε χρόνο.

• Και τώρα σας έχω την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της χρονιάς. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ. Η παραπάνω είδηση έχει μείνει κρυφή, καθώς περίμεναν οι πάντες να τη δημοσιεύσει πρώτη η στήλη μας. Γι’ αυτό το λόγο ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Πάρου κ. Χρ. Βλαχογιάννη που τήρησε την υπόσχεση που μας έδωσε πριν 1 χρόνο…

• Αντιγράφω λοιπόν από την ανακοίνωση του κ. Βλαχογιάννη που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 5 Μαρτίου 2010. Έγραφε τότε ο κ. Βλαχογιάννης: «Την Τρίτη 2 Μαρτίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων το προγραμματισμένο ραντεβού του Δημάρχου Πάρου κ. Χρήστου Βλαχογιάννη με τον Υφυπουργό κ. Νίκο Σηφουνάκη παρουσία του Γ. Γραμματέα κ. Χάρη Τσιόκα και τριών υπηρεσιακών παραγόντων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Το θέμα που συζητήθηκε αφορούσε την πορεία για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου της Πάρου, τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου».
Στη συνέχεια η ανακοίνωση έγραφε: «Οι ανωτέρω αναθέσεις θα γίνουν έως τις 15/03/2011 και ο ανάδοχος αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες έως τις 30/06/2011 (…) Η δεύτερη φάση εκτέλεσης περιλαμβάνει την ανέγερση των κτηριακών υποδομών του αεροδρομίου συνολικής επιφάνειας 5.000 έως 7.000 τ.μ. και η προκαταρκτική μελέτη κατασκευής ξεκινά στις 10/04/2011. Ο στόχος μας είναι ο ανάδοχος να ξεκινήσει τις εργασίες το αργότερο τον Οκτώβριο του 2011 και το έργο να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο τέλος του 2014».

• Και η ανακοίνωση έκλεινε εντυπωσιακά με το εξής: «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».
Κύριε Βλαχογιάννη σας ευχαριστούμε πολύ που κρατάτε, όπως πάντα, τις υποσχέσεις σας!

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: