//
you're reading...
Uncategorized

18.12.2010 Χτυπήματα…… …μου θυμίζεις το Μνημόνιο

 

• Όταν ήμουν μικρός και έκανα μακακία, σφύριζα αδιάφορος να μην με πάρουν χαμπάρι, μέχρι «να κατακάτσει ο κουρνιαχτός» όπως έλεγε και ο συχωρεμένος ο Φλωράκης… (φτου, ποιον θυμήθηκα τώρα, εθνικόφρων άνθρωπος)

• Επιστρέφοντας στο θέμα, θέλω να επισημάνω, ότι τόσο εγώ, αλλά και όλα τα παιδάκια της γειτονίας, φροντίζαμε να μην «φωνάζουμε» και από πάνω την σκανταλιά που κάναμε, κυρίως για να γλιτώσουμε τις ξανάστροφες από τις μανάδες μας…
• Νιώθαμε και μία ντροπή, εμείς τα παιδιά με καλή ανατροφή, Γαλλικά και πιάνο, δηλαδή κοκκινίζαμε αν κάναμε κάτι που ξέραμε καλά ότι δεν ήταν το σωστό.
• Ε, στον Δήμο Πάρου τα μεγάλα παιδιά της δημοτικής αρχής, αυτό με το κοκκίνισμα, την εντροπία ή έστω, τον φόβο μην πέσουν οι ξανάστροφες, δεν τον έχουν!
• Κάνουν την σκανταλιά, και ανερυθρίαστα, την «βροντοφωνάζουν» κιόλας με υπερηφάνεια.
• Πως αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι κυκλοφόρησαν το παρακάτω δελτίο τύπου: «Ο Δήμος Πάρου στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος προβολής του νησιού για το 2010, έλαβε μέρος με το περίπτερο της Νομαρχίας Κυκλάδων στην έκθεση τουρισμού World Travel Market – Λονδίνο από 8 έως 11 Νοεμβρίου 2010. Το Δήμο εκπροσώπησε η κ. Σιφναίου Α. Αγγελική υπάλληλος του Δήμου. Από το περίπτερο διανεμήθηκαν τα έντυπα του Δήμου και των Συλλόγων Τουρισμού. Ενδιαφέρον έδειξαν επισκέπτες και τουριστικοί πράκτορες για τα νησιά των Κυκλάδων και ειδικά την Πάρο, τη σύναψη μελλοντικής συνεργασίας καθώς και διαφημιστικές καταχωρήσεις τοπικών επιχειρήσεων και του Δήμου Πάρου. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και η Αγγλία, σύμφωνα με εκτιμήσεις μεγάλων τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού το τουριστικό ρεύμα της Αγγλίας προς την Ελλάδα θα κινηθεί με μικρή άνοδο σε σχέση με πέρυσι. Χρήστος Βλαχογιάννης».
• Μάλιστα! Λοιπόν, διαβάστε τώρα την μετάφραση στα απλά «Παριανά» της παραπάνω μπαρούφας: «Παρά του ότι η πρώτη Κυριακή των εκλογών που εκλέγονται οι δημοτικοί σύμβουλοι (7η Νοεμβρίου) είχε περάσει, κανένας ανευθυνουπεύθυνος από την δημοτική αρχή μας δεν θέλησε να αναλάβει την υποχρέωση να παραστεί στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στον κόσμο. Έτσι, για να μην γίνουμε τελείως ξεφτίλα σε εποχές οικονομικής κρίσης ότι δεν συμμετείχαμε στο περίπτερο της Νομαρχίας που το είχαμε πληρώσει κιόλας για την συμμετοχή μας, και για να μην μας κατηγορήσουν ότι δεν εκπροσωπήσαμε τον τουρισμό του νησιού μας εν μέσω της πείνας και του ανταγωνισμού που επικρατεί στον κλάδο, αποφασίσαμε να ψάξουμε να βρούμε ποιος θα αναλάμβανε την αγγαρεία. Βλέπετε εμείς είχαμε την πρεμούρα για τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής, για να μην χάσουμε τις καρέκλες. Γι’ αυτό όλοι οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι εδώ για να ξαναβγούνε να μαζέψουνε με κάθε θυσία τα ψηφαλάκια. Μωρέ, μπροστά στις εκλογές, τι είναι μία έκθεση; Θα πάμε του χρόνου άλλωστε, αν ξαναβγούμε. Στείλαμε λοιπόν μία υπάλληλο που η κανονική της δουλεία είναι γραμματέας στο γραφείο δημοτικού συμβουλίου. Ε, αυτή την εποχή δεν έχει και δουλειά, νέα κοπέλα είναι κιόλας, θα κάνει και ένα ταξιδάκι στην Αγγλία. Και έτσι, την «ψήσαμε». Ποιος χέστηκε τώρα, ότι η κοπέλα δεν έχει ξαναπάει σε παρόμοια έκθεση για να ξέρει τα κόλπα; Ποιος χέστηκε, ότι μόνη της θα πρέπει να κουβαλάει τα διαφημιστικά έντυπα (γι’ αυτό και της στείλαμε αναγκαστικά, μόνο όσα μπορούσε να κουβαλήσει και να διακινήσει) και να βγάλει τις βάρδιες από το πρωί μέχρι το βράδυ που είναι ανοικτά η έκθεση; Το θέμα είναι να μην καταγραφεί ότι δεν πήγε κανένας. Εμείς λοιπόν στείλαμε κάποιον! Σας κυκλοφορούμε και ένα δελτίο τύπου στο οποίο γράφουμε τις ίδιες μπαρούφες που γράφουμε σε κάθε παρόμοιο που εκδίδουμε όταν επιστρέφουμε από παρόμοιες εκδρομές (μεγάλο ενδιαφέρον για την Πάρο, μοιράστηκαν έντυπα κλπ), μας έφερε πίσω η κοπέλα και ό,τι καρτούλες της έδινε ο κάθε πλασιέ που πέρναγε από το περίπτερο μας (βλέπε: ενδιαφέρον για διαφημίσεις, συμφωνίες κλπ), και αυτό ήταν!!!
Eίμαστε θεοί, δοξάστε μας!!!
Υ.Σ
Και την ανακοίνωση να την υπογράψει ο Δήμαρχος για να πιστωθεί πολιτικά την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος προβολής του νησιού 2010»

• Σχετικά με το ζήτημα της γεωλογικής μελέτης για το ΓΠΣ και της «πρεμούρας» να ψηφιστεί όπως – όπως (δεν το είπαμε εμείς αυτό, στη συνεδρίαση του σχετικού δημοτικού συμβουλίου ακούστηκε) «παίζει» και τίποτε άλλο;
• Όχι, γιατί έχω ένα οικοπεδάκι κοντά σε ρέμα και δεν χτίζει, μήπως να προλάβουμε να «σβήσουμε» το ρέμα από τους χάρτες του ΓΠΣ; Τι δεν γίνονται τέτοια πράγματα; Ε, κάλα ρε παιδιά, μία ερώτηση έκανα…
• Βεβαίως, και η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών κινήθηκε με γνώμονα το επιστημονικώς ορθόν επί του αυτού θέματος. Τα υπονοούμενα ότι κάποιοι ελάχιστοι από αυτούς θέλουν να καθυστερήσουν το ΓΠΣ για να προλάβουν να βγάλουν κάποιες άδειες που δεν θα βγαίνουν εύκολα μετά την υπογραφή του, αποτελούν ασύστολα ψεύδη.
•Το πιο ωραίο της προηγούμενης εβδομάδας είναι ότι ο Βλαχογιάννης με επιστολή του προς το Βελέντζειο ζητούσε να γίνει συνεδρίαση για να ενημερωθεί  για την τύχη του υγειονομικού αεροπλάνου, επειδή λέει, ακούστηκαν πολλά κατά την διάρκεια των εκλογών.
• Άμα είσαι αντιπρόεδρος ενός φορέα, δήμαρχος στην ίδια περιοχή και ζητάς να γίνει συνεδρίαση για να μάθεις τι δεν έχεις κάνει ο ίδιος για το υγειονομικό αεροπλάνο, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα. Πόσο μάλλον, αν το επικοινωνιακό στήσιμο που ετοιμάζεις για να πετάξεις τις ευθύνες από πάνω σου, δεν μπορείς να το υποστηρίξεις…
• Γιατί Χρήστο μου, ζήτησες συνεδρίαση για να «παίξεις» το παιχνίδι «και δείχνω δήθεν ενδιαφέρον για την υπόθεση, και προσπαθώ να στριμώξω τον Ευριπίδη», αλλά ενίοτε οι προκλήσεις γίνονται δεκτές. Έτσι, οργανώθηκε η συνεδρίαση, αλλά εσύ δεν πήγες…
• Και σε αυτή την συνεδρίαση (που δεν πήγες) ξαναδιατυπώθηκε με αποδείξεις ότι το αεροπλάνο δεν πετάει από τις 5 Φεβρουαρίου 2010 μέχρι τουλάχιστον τον Αύγουστο που μας πέρασε, επειδή εσύ δεν είχες φροντίσει να εξασφαλιστούν τα λεφτά για να πετά, αλλά και επειδή από τον Ιούνιο που το επιτρέπει ο Νόμος «Καλλικράτης», δεν έχεις φροντίσει ώστε να γίνουν οι κατάλληλες διαδικασίες έτσι που, να μην κρέμεσαι από ελεημοσύνες και χάρες ή ατυχήματα.
• Το θέμα «ας φάμε τον Ευριπίδη» δεν σου βγαίνει αγόρι μου. Και αν δεν ήταν τραυματισμένος με βάσει γνωματεύσεις γιατρών για πιλότους από τους οποίους έχει περάσει και έχει λάβει απαγόρευση να πιλοτάρει μέχρι 31/12, αυτή την εποχή και πάλι δεν θα πέταγε το αεροπλάνο. Και τούτο, διότι κάθε Φθινόπωρο σταθμεύει για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και πιστοποίησης στην Αθήνα. Αλλά που να τα ξέρεις αυτά; Μήπως ασχολήθηκες και ποτέ.
• Άρα, το πρόβλημα που δεν πατάει το αεροπλάνο, είσαι εσύ Χρήστο μου.
• Εχτές Παρασκευή ήταν η ημέρα που είχε ορισθεί για να εκδικαστεί η υπόθεση της ένστασης της Γρ. Πρωτολάτη για το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών. Τα όσα έγιναν από την ημέρα των εκλογών, μέχρι την ημέρα της εκδίκασης, αποτελούν ένα ξεχωριστό «μαύρο» κεφάλαιο για την ιστορία της Πάρου.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: