//
you're reading...
Uncategorized

4.12.10 Ψίθυροι…… περί παπαριάς

 

• Ό,τι και να γράψω δεν είναι τίποτα μπροστά στα όσα ακούστηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 29ης Νοεμβρίου. Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά εγώ δεν έχω γράψει ποτέ στην παραπολιτική μας στήλη ότι «ο κ. Γαβαλάς μας είπε ότι αυτά είναι παπαριές!». Με το συμπάθιο κιόλας. Σας το είπα και παραπάνω. Στο Δημοτικό Συμβούλιο πάντως τα είπαν αυτά.

• Και επειδή το μυαλό σας πήγε στο πονηρό αντιγράφω αμέσως από την εγκυκλοπαίδεια τι είναι η παπαριά; «Η παπαριά είναι ένα δέντρο σαν την αχλαδιά μόνο που δεν κάνει αχλάδια. Ανήκει στην οικογένεια των Papariae στην οποία ανήκει η παπάγια και το αγγούρι. Πρόκειται για δέντρο της ερήμου το οποίο προστατεύει τον καρπό του με πολλά τριχίδια. Με αυτή την μέθοδο τα διάφορα πουλιά-θηρευτές δεν πλησιάζουν».

• Ότι θα έκανα και διάλεξη για την παπαριά δεν το περίμενα! Λοιπόν η συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου ήταν και πάλι οριακή. Τουτέστιν τρεις και ο Βλαχογιάννης.

• Εκεί που μπερδεύτηκαν ήταν με το «κατεπείγον». Δηλαδή, ένα μήνα πριν και ένα μήνα μετά τις εκλογές, στο συμβούλιο έρχονται μόνο θέματα που χαρακτηρίζονται εξαιρετικά επείγοντα. Ένα μάλιστα ήταν τόσο εξαιρετικά επείγον που έδωσαν τον φάκελο για μελέτη στους μηχανολόγους – ηλεκτρολόγους – οικολόγους και αφού τον πάρουν πίσω σε κανένα 10ήμερο όπως είπαν, μετά το συζητάνε εκ νέου το θέμα. Το έχουμε ρε παιδί μου εδώ στην Πάρο αυτό το «επείγον».

• Για να λέμε τώρα τη σκάφη – σκάφη και τα σύκα – σύκα. Πόσες φορές σας πήραν στο τηλέφωνο και σας είπαν «είμαι για καφέ και σε περιμένω» και τους απαντήσατε «έρχομαι αμέσως να τα πούμε». Πολλές έτσι; Ε, λοιπόν πότε εννοήσατε πραγματικά αυτό το «αμέσως». Γιατί αν το «αμέσως» δεν έχει τουλάχιστον μία ώρα καθυστέρηση, τότε, δεν είσαστε Παριανοί! Ναξιώτες, ε Ναξιώτες!

• Άλλο και τούτο πάλι. Δεν έδιναν λέει τις μεταδημοτεύσεις γιατί δεν ήξεραν πόσο να χρεώσουν τις φωτοτυπίες στην Γρηγορία; Συγνώμη αλλά εγώ αν δεν θέλω να δώσω κάτι βρίσκω ποιο σοβαρές δικαιολογίες. Λέω π.χ. «αχ συγνώμη δεν το κατάλαβα ότι το θέλατε». Και μετά φεύγω δήθεν ξεχασμένος από το θέμα που συζητούσαμε.

• Με το που τελείωσαν οι εκλογές ήλθαν από το Δήμο μας και τα πρώτα καλά. «Μαχαίρι» από Δευτέρα στους υδρομετρητές σε όσους δεν είναι τυπικοί στους λογαριασμούς του νερού. Πάντως με τις τιμές που έχει η ΔΕΥΑΠ για το νερό, πιο φθηνή βρίσκω τη λύση της σαμπάνιας για να κάνετε μπάνιο. Άστε που έχει και άλλη χάρη να κάνετε μπάνιο με σαμπάνια.

• Σε κάποια στιγμή κάποιοι θίχθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γιατί τους είπαν ότι δεν έχουν και τις καταλληλότερες γνώσεις για θέματα γεωλογικών μελετών. Σωστά. Ενώ στα άλλα θέματα ε;

• Ένα άλλο σοβαρό γεγονός που απασχόλησε το δημοτικό μας συμβούλιο ήταν ποιοι έχουν κρυφές επιθυμίες να γίνουν αρχιτέκτονες και ποιοι γεωλόγοι. Είπαμε. Το δημοτικό μας συμβούλιο περνάει αυτήν την εποχή ιστορικές στιγμές.

• Η πλάκα είναι ότι όλοι είναι με ένα συνδυασμό εκεί μέσα. Γιατί κάνουν συνεδριάσεις; Μ’ ένα τηλέφωνο θα πούνε «συμφωνώ» και θα τελειώσει και η ταλαιπωρία του ανέβα – κατέβα στην Αγία Άννα.

• Το καλύτερο σας το φύλαγα για το τέλος γιατί σας έπρηξα με το τι ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Λοιπόν «ο καρπός του εν λόγω δέντρου (παπάρι) παρατηρείται έντονα μετά το 2ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα τα παπάρια (φωτό) είναι πολύ ευαίσθητα σε πιέσεις. Μπορεί εύκολα να πρηστεί λόγω μεταβολών του περιβάλλοντος στη θερμοκρασία, το pH, και την υγρασία».

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: