//
you're reading...
Uncategorized

30.10.2010 Ψίθυροι…ιστορικοί των εκλογών


• Όταν ήμουν μικρότερος δεν έχανα ποτέ συγκέντρωση – χαβαλέ που γινόταν στην Αθήνα. Μία απ’ αυτές που ήταν «mast», κάθε φορά που είχε εκλογές, ήταν και του θρυλικού Μπάμπη με το «Κίνημα Ανθρωπιάς», που ονόμαζε το κόμμα του, ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι ακριβώς. Ο Μπάμπης ήταν ο αρχηγός, και το μοναδικό μέλος του κόμματος του!
• Σε κάποια στιγμή κάποιος είχε την ιδέα να γίνει και νεολαία με το όνομα «ΜΠΑΜ». Όπερ και έγινε η «ΜΠΑΜ». Στις συγκεντρώσεις που έκανε ο Μπάμπης στην δεκαετία του ’80 είχε πάντα πολύ «λαό». Κάποτε μάλιστα ο Μπάμπης που έκανε ίδια ώρα συγκέντρωση με το πάλαι ποτέ ΚΟΔΗΣΟ, τους έριξε στ’ αυτιά. 2-3.000 η συγκέντρωση του ΚΟΔΗΣΟ στο Σύνταγμα και ο Μπάμπης ξεπέρναγε τους 5.000 νοματαίους στην Πανεπιστημίου.
• Στην Πανεπιστημίου ο Μπάμπης είχε πάει γιατί είχε βρει ένα γραφείο στον 8ο όροφο. Το γιατί, είναι εύκολο να το καταλάβετε. Στο παλιό γραφείο που είχε και ήταν στον 1ο όροφο έφθαναν εύκολα τα αυγά και τα γιαούρτια. Στον 8ο όμως είχε σιγουριά. Δεν έφθανε τίποτα εκεί!
• Στις εκλογές του 1981 όπως σας έγραψα πιο πάνω, ο Μπάμπης είχε ρίξει στ’ αυτιά στη συγκέντρωση του ΚΟΔΗΣΟ. Εκείνο το βράδυ δεν «πιανόταν». Σε κάποια στιγμή άρχισε το «πλήθος» να φωνάζει «πήδα κάτω αρχηγέ». Ο Μπάμπης μέσα στην μούρλα του, πήγε να πηδήξει από τον 8ο όροφο για να ικανοποιήσει τον λαό του. Ευτυχώς, που ήταν δίπλα του μερικοί νεολαίοι της ΜΠΑΜ και τον έπιασαν τον αρχηγό! Έτσι ο Μπάμπης εξακολουθούσε και συνέχιζε να υπάρχει ως «η άλλη πολιτική λύση».
• Μετά το 1981 που ο Μπάμπης έζησε τις μεγάλες του δόξες, δεν είχε άλλα λεφτά για να συνεχίζει την μούρλα του. Έτσι, ο Μπάμπης την έβγαζε προεκλογικά στα τραπεζάκια της πλατείας Βικτωρίας. Ανέβαινε πάνω στα τραπέζια, όταν δεν τον κυνήγαγαν οι μαγαζάτορες, και έβγαζε λόγους. Αυτό που του την «έσπαγε» του Μπάμπη, που ήταν και Παναθηναϊκός, ήταν ότι του φώναζαν στις συγκεντρώσεις και πάνω στην κορύφωση του λόγου του, «Ολυμπιακός – Ολυμπιακός». Αυτό, δεν το κατάπινε με τίποτα.
• Κάποια στιγμή μπήκε στο μυαλό του Μπάμπη να βάλει υποψηφιότητα και για Δήμαρχος. Σκέφθηκε «γιατί μονάχα στις βουλευτικές εκλογές; Να βάλω και στις Δημοτικές». Εκεί, κάπου όμως, σκέφθηκε πιο πολιτικάντικα και άρχισε να δίνει και υποσχέσεις. Άρχισε να του αρέσει να ικανοποιεί τα πλήθη. • Έτσι ένα βράδυ που έδινε το δικό του σόου στην Φ. Νέγρη άρχισε το «πλήθος» να του φωνάζει «δίφραγκα τετράγωνα». Ο Μπάμπης απάντησε «και βέβαια το υπόσχομαι, για να μην σχίζονται οι τσέπες σας!».
• Άλλο θρυλικό και «παλλαϊκό» αίτημα ήταν η αποξήρανση του Κορινθιακού κόλπου! Ο Μπάμπης μπήκε και σε αυτή τη λογική και άρχισε να αναλύει τα καλά που θα γίνουν με την αποξήρανση του Κορινθιακού κόλπου και της μετατροπής του σε πεδιάδα για σουλτανίνα και σταφίδα!
• Εκεί, που τα ξεπέρασε όλα ο Μπάμπης ήταν όταν σε μία άλλη συγκέντρωση με θέμα τις Δημοτικές εκλογές των Αθηνών άρχιζαν να του φωνάζουν «θάλασσα στα Τρίκαλα!». Ο Μπάμπης στην αμέσως επόμενη συγκέντρωση (που γινόταν καθημερινά στα τραπεζάκια της πλατείας Βικτώριας στις 8 το βράδυ), ήρθε με κάτι σχέδια! Έκπληκτοι τον είδαμε να τα παρουσιάζει (κάτι γραμμές ήταν, μην «ψαρώνετε») και να μας αναπτύσσει το σχέδιό του που ήταν η μεταφορά θάλασσας από τον Βόλο (!) στα Τρίκαλα!
• Με τα χρόνια ξεχάστηκε ο Μπάμπης, αν και ένας φίλος μου είχε πει ότι συνέχιζε ακόμα. Κάποια στιγμή τον είδα στην Πατησίων. Περίλυπος ο Μπάμπης με ρώτησε γιατί δεν πάω πια στις συγκεντρώσεις του, καθώς τώρα ετοιμαζόταν να θέσει υποψηφιότητα και για το ευρωκοινοβούλιο! Του απάντησα ότι «Μπάμπη κάποτε μου άρεσες. Τότε που ήσουν αυθεντικός.
• Μετά που πήρες τους 8 ψήφους (στις εκλογές του 87(;) έγινε αυτό το απίστευτο), έγινες λίγο πολιτικάντης και ψευταράκος».
Οιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι τυχαία.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: