//
you're reading...
Uncategorized

14.08.2010 Ψίθυροι… … πολλές φορές μιλάνε πολύ, όσοι δεν δίνουν απάντηση


• Και απ’ αυτό έχω, και απ’ το άλλο έχω, μέχρι και Κούβα Φιντέλ Κάστρο έχω! Δεν παίζονται σήμερα οι «ψίθυροι».
• Την περασμένη εβδομάδα που λέτε, είχαν εκδήλωση «οι φίλοι της Πάρου». Στην εκδήλωση ήταν παρούσα και η κ. Άννα Κάγκανη. Με το που βλέπει προσέλευση κόσμου η κ. Άννα αρχίζει και λέει: «Περάστε, περάστε να καθίσετε! Εμείς τις έχουμε φέρει τις καρέκλες από το Δήμο. Φέραμε πολλές. Ελάτε να καθίσετε!».
• Ξεπεράσαμε και τις εποχές του κυρ-Κώστα τις προάλλες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο. Επί εποχής κυρ-Κώστα το είχαν κάνει «American Bar» και τελείωναν τα Δημοτικά Συμβούλια τις πρώτες πρωινές ώρες. Τώρα, στη σύσκεψη άρχισαν μέρα με αναψυκτικά, εσπέρεψε και το γύρισαν στους καφέδες, βράδιασε και έψαχναν για ποτό και όταν άρχισε να ξημερώνει έψαχναν για καμιά μακαρονάδα με κιμά!
• Πάντως έχω να το λέω με την τύχη που είχε η Γρηγορία στη «ζωντανή» ιντερνετική κάλυψη. Ο Ραγκούσης λοιπόν καθόταν στη μέση και είχε εκ δεξιών του (!) τον κ. Βλαχογιάννη και εξ αριστερών του (!) τη Γρηγορία. Όση ώρα μίλαγε ο φακός εστίαζε στον ίδιο τον Ραγκούση, στον αριστερό του (Βλαχογιάννη) και στον πιο αριστερό του κ. Βλαχογιάννη (!) κ. Αρκά! Μόνο το δεξί μανίκι της Γρηγορίας φαινόταν επί ένα δίωρο. Το μανίκι λοιπόν της Γρηγορίας ήταν από ένα καρό σακάκι με χρώματα σαν τις σημαίες αφρικανικών χωρών. Είχε δηλαδή όλα τα χρώματα πάνω του! Είχε και ένα γύρισμα λευκό στο μανίκι, μάλλον για ξεκάρφωμα όμως μου φαίνεται ότι το είχε…
• Έτσι το μόνο που εμπεδώσαμε από τη Γρηγορία ήταν το σακάκι της. Κρίμα και τα σκουλαρίκια που φορούσε και ήταν ωραία. Ο Δήμαρχος τώρα ψέλλισε κάτι τις για το περιβόητο πολιτιστικό κέντρο. Ο Ραγκούσης πάλι δεν είπε κουβέντα… Γιατί άραγε κύριε Δήμαρχε; Γιατί, δεν ξεκαθάρισε το θέμα. Γιατί δεν είπε «ο φάκελος για το πολιτιστικό είναι του Χρηστάρα». Χρήστο, ΕΧΑΣΕΣ!
Να ρωτήσω και κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω. Όσο καιρό δεν βρίσκεται στην Πάρο ο Ραγκούσης όλο ακούμε ότι ο υπουργός δεν πάει τη Γρηγορία και ότι ο Βλαχογιάννης δεν πάει την Γρηγορία επίσης. Πώς γίνεται και όταν είναι εδώ ο Ραγκούσης και οι τρείς κάνουν κοινές εμφανίσεις και οι δύο τοπικοί κάθονται εκ δεξιών και εξ αριστερών που λέγαμε του υπουργού; Άλυτο για την ώρα το ζήτημα. Το θέμα της σύσκεψης όλοι νομίζαμε ότι ήταν «η Πάρος στη νέα εποχή που αρχίζει στην τοπική αυτοδιοίκηση». Τελικά τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν για τους Αντιδήμαρχους της Νάξου, το πρόβλημα του ενός Δήμου των Μικρών Κυκλάδων και άλλα τέτοια Παν-Παριανού ενδιαφέροντος! Πολλά ζητήματα τέθηκαν από Δημάρχους άλλων νησιών, Δημοτικών Συμβούλων Δήμων των Αθηνών, πολιτευτών της Νάξου, «Οικολόγων – Ηλεκτρολόγων» κλπ. Μόνο για τον Παναθηναϊκό και το δίδυμο Γκοβού – Σισέ στην επίθεση δεν ρώτησε κανείς τον Τεν Κάτε μέσα μου. Μια ζωή έξω από τα κόλπα θα μας έχει η «παράγκα» του Ολυμπιακού. Βρε ζέστη να κάνει. Βρε να πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα από τον «τέλειο» εξαερισμό που έχει η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μόνο μία παρουσία ήταν ατάραχη! Μόνο μία! Σωστά! Η κ. Βαρβάρα Μανέτα που έδειχνε αγέρωχη και το μαλλί στην «πένα» λες και ήταν για διαφήμιση στην τηλεόραση. Κουίζ: Ποιος θυμάται από όσους ήταν στη σύσκεψη, τι είπε ο Π. Ρήγας; Πάντως, τέτοιες συνεδριάσεις ωρών δεν γίνονται ούτε στην Κούβα του Φιντέλ Κάστρο! Η πλάκα είναι ότι οι πρώτοι που τα έβαλαν ανοικτά με τη σύσκεψη ήταν οι του ΚΚΕ στο νησί μας, που έβγαλαν και σχετική ανακοίνωση.

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: