//
you're reading...
Uncategorized

03.07.10 Ψίθυροι: Γίαννης του Σαμαρά!


• Τον χάρηκα τον Γιάννη Βρούτση στο συνέδριο της ΝΔ την περασμένη εβδομάδα. Δύο ώρες πριν να αρχίσει η ομιλία του κ. Σαμαρά είχε πάει και είχε πιάσει τη σωστή θέση. Όχι παίζουμε, που θα άφηνε την καρέκλα σε κανέναν άλλον και να μην ήταν ο ίδιος στο πλάνο της τηλεόρασης, δίπλα στον Αρχηγό, όταν μιλούσε. Το μόνο κακό ήταν ότι, όπως ήταν γραβατωμένος και το σακάκι κουμπωτό, ίδρωνε και ξεΐδρωνε μόνος του. Τι τραβάν και αυτοί οι βουλευτές…

Δήμαρχε δεν πιστεύω να σου μπήκαν τίποτα τρελές ιδέες και μετά το «έργο» της μελέτης για το Πολιτιστικό Κέντρο να αρχίσεις να λες «ότι δικό σου έργο είναι και ο «Καλλικράτης». Εκεί, να το ξέρεις. Κάποιος θα αντιδράσει έντονα…

• Τώρα πάντως που θα κάνει το ψήφισμα διαμαρτυρίας ο Δήμος μας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, να δω που θα πάει να κρυφθεί η κυρά – Παπαρήγα. Θα ακούει «Βλαχογιάννης» και θα κόβει ρόδα μυρωμένα. Όχι, παίζουμε κυρά – Αλέκα μου!

• Λοιπόν λέω να το «γυρίσω» το πράγμα και να κάνω τον στατιστικολόγο. Λοιπόν σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των 17 ερωτήσεων του κ. Τέλλογλου (άσχετο, αλλά μας έστειλε 16 απαντήσεις…), το 21% των ερωτηθέντων έχει θετική άποψη για τη Δημοτική Αρχή. Άρα το 21% στα 580 άτομα που απάντησαν στη δημοσκόπηση είναι περίπου 122 άτομα. Αρχίζω λοιπόν. Ένας ο Βλαχογιάννης, δύο η ξαδέλφη του, τρίτος ο θείος του, τέταρτος ο Κουζούμης, πέμπτος ο Κουτσουράκης, έκτος… (Βοηθάτε βρε παιδιά, όλους θα τους βρούμε).

• Μου άρεσε πάντως και εκείνη η ερώτηση στη δημοσκόπηση που έλεγε «αν γνωρίζετε τι προβλέπεται στο εγκεκριμένο από το Δήμο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πάρου;». Είμαι σίγουρος ότι το 73% που απάντησε «όχι» είναι οι εξ Αγίας Άννας (βοήθειά μας) ορμώμενοι.

• Καλά! Η με διαφορά ατάκα που «έγραψε» αυτή την εβδομάδα ήταν από την ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου που έγραφαν στην επιστολή τους προς την κ. Λ. Κατσέλη «είμαστε υπέρ της απεργίας και υπέρ ο καθένας να αγωνίζεται για τα δικαιώματά του». Θα μας πάρουν τη δουλειά στους «ψίθυρους» αυτοί όπως το πάνε.

«Πάνε» είπα ρε μπούρδα Καραβάγγο, όχι «ΠΑΜΕ». Το «πάνε» είναι όπως το νομίζεις γενικώς. Το «ΠΑΜΕ» είναι όπως το νομίζουν μόνο αυτοί!

Άσχετο: Γιατρέ μου, το πρόβλημά μου είναι σοβαρό. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που συμφωνώ με ανακοίνωση του ΚΚΕ Πάρου. Θα μου περάσει; Να μην ανησυχώ; Αν «την κάτσαμε την βάρκα» πες το μου, να δω τι θεραπεία πρέπει να κάνω.

• Το δύσκολο είναι να μάθω αυτά τα περίεργα του ΚΚΕ όπως το «εργασιακό μεσαίωνα» και το «κεκτημένα δικαιώματα». Έχουν ένα κάτι με αυτά τα τσιτάτα οι κομμουνιστές. Είναι σαν τα τελικά «ν» εμάς των «πεφωτισμένων» Δεξιών όταν γράφουμε. Νομίζουμε ότι μας προσθέτουν κύρος!

• Πάει που λέτε ο Κύπριος μέσα σε ένα τοστάδικο και παραγγέλνει. «Θέλω τυρίν, αυγόν, σαλάμιν, κοτόπουλον». Γυρνάει ο μπουφετζής και του λέει: «Μπορείς βρε φίλε να μην βάζεις το Ν στο τέλος κάθε λέξης;». «Ο.κ.» του απαντά ο Κύπριος. «Μπέικο, ζαμπό…».

• Και εγώ όταν ήμουν στρατιώτης είχα πάει να φυλάξω σκοπιά στο Πολεμικό Μουσείο και κανείς δεν με ενημέρωσε για τίποτα! Ωραίο μέσο είχα…

• Πάντως επί Ευάγγελου Βενιζέλου ομολογώ ότι τα στρατιωτικά μνημεία και μουσεία πήραν μία άλλη αίγλη. Δεν λέω;

Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Γράψτε μας:

e-mail: arxiloxos.paros@gmail.com

ΕΜΕΙΣ:

Σατυρικός ιστότοπος

Εκδόσεις
Τυπογραφικές Εργασίες
Διαφήμιση
e-mail: asp1@otenet.gr |

Μαζί μας με κλικ:

Αρέσει σε %d bloggers: